PÅNNIVÅGN – slipper ny skive idag

PÅNNIVÅGN – slipper ny skive idag

Den 8. november slipper rockebandet Pånnivågn sin tredje fullengder. Albumet har fått tittelen «Evig kaos» og består av 9 låter med norske tekster. Under følger musikk til anmeldelse, samt info om låtene og bandet.

«Evig kaos» er spilt inn og mikset hos Lydfolket studio på Inderøy. All tekst og musikk er skrevet av Pånnivågn. Albumet er produsert av Pånnivågn og Kenneth Aksnes, og mastret i Skarp studio i Trondheim.

Om låtene:

«Sånn æ e»: Ei låt som handler om det å føle at man aldri strekker til i hverdagen og at man forsaker de man elsker i det evige jaget etter å være den perfekte utgaven av seg selv; En som alltid er til stede på både hjemmebane, jobb og fritidsaktiviteter. Sara Helene Ressem bidrar med kvinnevokal på brekket.

«Reservert»: Ei låt om å føle seg usikker, tilbakeholden og reservert, og ikke vite hva man skal foreta seg i diverse situasjoner. 

«Dødsforakt»: «Dødsforakt» er på en måte en videreføring av «Gi faen» fra plata «Mellom alt og ingenting». Låta handler om å stå for det man har gjort og sagt, men samtidig om å gå videre. Låta har på kort tid blitt en allsangfavoritt på konsertene.

«Tung sekk»: Ei låt som hadde ligget og støvet ned i skuffen i over ti år, men som vi i fjor høst tenkte det var på tide å dra frem fra glemselen. Låta starter rolig med piano, før den bygger seg opp mot en mektig avslutning som står i stil til det unormalt tunge lyriske budskapet. For bak ligger det en sterk og personlig tekst som handler om selvmord. Låten ble skrevet ferdig da en nær bekjent av bandet gikk bort. Teksten handler om at man kan slite og ha det vanskelig i hverdagen, selv om man virker sterk og frisk utenpå. 

«Tourniquet»: En sang om kjærlighet, krangel og parforhold, der man kanskje ikke sier rett ut hva man egentlig mener og vil.

«Dansen»: Denne låta handler indirekte om det som skjer i Ukraina, og at vi aldri lærer. Kampen om makt, penger og landområder er en evig runddans, selv om det er godt dokumentert at konsekvensene er elendighet og katastrofe. I gamle dager brukte man trommer for å heve moralen og oppildne til strid i krigssituasjoner, og dansen er selve krigen med uskyldige og ufrivillige ofre.

«Jærv»: «Høre pulsen slå. Høgar, hardar, fortar!». Denne låta er en hyllest til våre veteraner. Låta bruker metaforer om krig og strid til å beskrive følelsen av å slite psykisk i hverdagen. Med utgangspunkt i denne sangen har bandet startet http://prosjektwolverine.no for å sette fokus på psykisk helse hos veteraner. Musikkvideoen slippes medio november.

«Grov kaliber»: Ei gladlåt som beskriver følelsen av en fet fest, den fineste dama i lokalet og fengende rytmer fra Justin Bieber. Riffsterk og allsangvennlig punkrock, som bidrar til at rockefoten svinger seg.

«Fri»: Arbeiderklasse-anthem. Mange jobber hardt og driver samfunnet fremover for småpenger, mens noen få skummer fløten og lever i luksus. Likevel er det ofte gutta på gulvet som er mest lykkelig og føler seg fri.

Om bandet: Med utgangspunkt i levde liv i Follafoss og Beitstad kombinerer Pånnivågn groovy, riffsterk og fengende hardrock med elementer fra metal, punk, pop og trønderrock. Med sine norske tekster på dialekt og allsangvennlige refreng har bandet begeistret både anmeldere og konsertgjengere. Etter fjorårets utgave av Steinkjerfestivalen sto Pånnivågn for det som mange festivalgjengerne mente var årets konsert. Spillejobben utløste også gode omtaler i lokalpressen. Pånnivågn kan fra tidligere vise til fullengderne «Sle dæ beinttj ned» (2006) og «Mellom alt og ingenting» (2012). For sistnevnte plate vant bandet fagbladet Musikkpraksis’ publikumspris. 

 

Pånnivågn består av: Håvard Haugan (vokal), Ola Årbogen (gitar), Alexander Rødøy Bakken (leadgitar), Kenneth Stallvik (bass), Per Ivar Bruheim (trommer) og Håkon Harald Henrik Haugnes Haugan (keytar, orgel og vokal). Guro Haugnes Haugan er assosiert medlem på kor og perkusjon.

Web: www.pannivagn.no

Facebook: www.facebook.com/pannivagn

Leave a Reply