PÅNNIVÅGN – ute med ny musikk

PÅNNIVÅGN – ute med ny musikk

Pånnivågn sikter mot gjennombrudd

Comebacket i fjor sommer ga mersmak, nå er Pånnivågn tilbake med EP og store ambisjoner.

Nylig ga hardrockbandet Pånnivågn ut EPen «Dansen». Singelen «Tung sekk» har allerede hatt høy rotasjon på lokale radiostasjoner, i tillegg inneholder EPen ytterligere tre låter, som er en forsmak på bandets tredje album som kommer til høsten. Bandet som har tilhørighet på Steinkjer og i Trondheim var tidligere mest kjent for rølp og fest, men fremstår nå i en mer voksen og profesjonell utgave.

 

Lydsporet av lørdag

– Våre fans har ingenting å frykte. Vi vil fortsatt være lydsporet av den perfekte lørdag, og jeg lover det vil rykke i rockefoten. Samtidig har vi tekster med litt mer dybde enn tidligere. Tittellåta for eksempel handler indirekte om det som skjer i Ukraina nå, forteller vokalist Håvard Haugan.

For ett år siden var det ingen selvfølge at bandet skulle komme med et helt album og dra på turné i hele landet, men en liten festival midt i villmarka ville det annerledes.

– Det var Totsåsrock i Lierne som lokket oss ut av dvalen, og vi hadde egentlig planlagt kun to eksklusive konserter på Totsås og Steinkjerfestivalen, sier Håvard.

 

Steinkjerfestivalen ble vendepunktet

Slik ble det imidlertid ikke. Tilbakemeldingene fra publikum var meget gode, og etter konserten på Steinkjerfestivalen hyllet både Trønder-Avisa og Steinkjer24 konserten deres som ett av festivalens store høydepunkt. 

– Det ble et slags vendepunkt for oss, og vi bestemte oss for å satse for fullt. Hardere enn noensinne, forteller vokalist Håvard Haugan. 

Det har medført en vinter med lange dager i studio, mye øving og turné fra Trondheim i sør til Tromsø i nord.

– Vi har spilt på steder der folk aldri har hørt om oss, og fått tilbakemeldinger om at dette er noe av det beste de har opplevd fra en scene på lang tid. Slike tilbakemeldinger lever vi lenge på. Samtidig har lyttertallene på Spotify skutt i været, og det synes vi selvfølgelig er morsomt, legger Håvard til.

 

Utsolgt releasefest

Releasekonserten ble gjennomført på hjemmebane, da bandet spilte foran et utsolgt publikum i den gamle verkstedhallen på Beitstad – som var bygd om til konsertlokale for anledningen. I sommer står flere festivaljobber for tur, før det blir en runde med konserter både på Østlandet og Nord-Norge til høsten. Målet er at jubileumsåret 2023 skal bli det året Pånnivågn gjør seg bemerket blant de største trønderske bandene.

– Neste år er vi faktisk 20 år, og det må vi markere med stil. I dag fremstår vi i en mer voksen og profesjonell utgave, samtidig har vi nok aldri levert på høyere nivå live enn nå. Vi tror publikum vil like «nye» Pånnivågn. For oss er det nå eller aldri, sier Håvard. 

 

Og det står ikke på ambisjonene:

– Vi må tørre å snakke om ambisjoner. Vi skal bli et ettertraktet liveband, og da må vi ut å vise oss frem. Og det finnes dårligere band enn oss som har vunnet Spellemann, så hvorfor ikke sikte dit, avslutter Håvard med et lurt smil.

 

FAKTABOKS:

«Dansen EP» er spilt inn og mikset hos Lydfolket studio på Inderøy. All tekst og musikk er skrevet av Pånnivågn. EPen er produsert av Kenneth Aksnes og Pånnivågn.

 

«Dansen»: Denne låta handler indirekte om det som skjer i Ukraina nå, og at vi aldri lærer. Kampen om makt, penger og landområder er en evig runddans, selv om det er godt dokumentert at konsekvensene er elendighet og katastrofe. I gamle dager brukte man trommer for å heve moralen og oppildne til strid i krigssituasjoner, og dansen er selve krigen med uskyldige og ufrivillige ofre.

 

«Fri»: Arbeiderklasse-anthem. Mange jobber hardt og driver samfunnet fremover for småpenger, mens noen få skummer fløten og lever i luksus. Likevel er det ofte gutta på gulvet som er mest lykkelig og føler seg fri.

 

«Grov kaliber»: Ei ekte gladlåt som beskriver følelsen av en fet fest, den fineste dama i lokalet og fengende rytmer fra Justin Bieber. Riffsterk og allsangvennlig punkrock, som bidrar til at rockefoten svinger seg. 

 

«Tung sekk»: Låta «Tung sekk» viser en helt ny og annerledes side av Pånnivågn. Låta har ligget og støvet ned i skuffen i over ti år, men nå tenkte vi det var på tide å dra den frem fra glemselen. Det starter rolig med piano, før den bygger seg opp mot en mektig avslutning som står i stil til det unormalt tunge lyriske budskapet. For bak ligger det en sterk og personlig tekst som handler om selvmord. Låten ble skrevet ferdig da en nær bekjent av bandet gikk bort. Teksten handler om at man kan slite og ha det vanskelig i hverdagen, selv om man virker sterk og frisk utenpå. En tekst som har fått et større perspektiv i lys av den langvarige pandemien, og nå en meningsløs krig.

 

Leave a Reply