MAKTKAMPs debut album ‘I Affekt’ ute i januar

MAKTKAMPs debut album ‘I Affekt’ ute i januar

MAKTKAMPs debut album ‘I Affekt’ ute i januar

21. januar, 2022 slipper MAKTKAMP sitt etterlengtede debutalbum “I Affekt” – et steinhardt, ambisiøst og punkete hardrock-album på ti spor, der du blir tatt med på en vakker og smertefull musikalsk reise gjennom det kritikkverdige.

Albumet er spilt inn og produsert i Red Line Studio av bandet selv, og mikset av gitarist Marius Melleby. Master er gjort av Ruben Willem (Caliban Studios), som er anerkjent for sine bidrag innenfor produksjoner i sjangeren, og med band som Kvelertak, Bokassa, og årets vinner av Spellemannsprisen, Okkultokrati, på lista over band han har jobbet med. Artwork er tegnet for hånd av tegneseriekunstner Sigbjørn Lilleeng, og vil pryde coveret til et opplag med vinyler som etter planen slippes samtidig som digital release, 21. januar.

TRACKLIST

1. Uvær
2. Krenkefest
3. Fyr Av Alt!
4. Skattejakt
5. Dressmann
6. Kvakksalveriets Prester
7. Homo Elektrus
8. Innsikt
9. I Livets Høst  
10. Til Helvete

Musikken er en intens blanding av melodisk punk, hardcore og hardrock, som frontes av Kjetil Elverums kraftige og dynamiske growl, som spytter samfunnskritiske linjer på innlandsk-nordnorsk. Når denne legges på toppen av intense, raske trommer, en dronende bass og steilende melodiske gitarer, skaper dette et heseblesende uttrykk som kan gi assosiasjon til artister som Kvelertak, Ondt Blod og The Good the Bad and the Zugly.

MAKTKAMP er et hard rock band, som svinger musikksverdet nådeløst mot det kritikkverdige. Bandet spiller slagkraftig og maktkritisk hard rock i god punkeånd, og tar for seg alt fra urimelig profittering til hensynsløs profetering, på ekte innlandsk-nordnorsk, i håp om å bidra til en bedre verden.

MAKTKAMP ble til da bandets tre Nordnorske sønner, Kjetil Elverum (vokal), Kristian Leonhardsen (gitar) og Sigbjørn Foss (trommer) omsider fant ut at de skulle lage noe stort sammen, etter å ha holdt på med hver sin greie i mange år. Med seg på laget fikk de Marius Melleby (gitar), som var studiotekniker i Red Line Studio, hvor de spilte inn sin debut-ep. Siste puslespillbrikken som gjorde glansbildet komplett ble hans innlandsvenn, brumlebassen Aleksander Melbye (bass). Til sammen utgjør de energiensemblet som MAKTKAMP har vært, er og skal være -til verdens ende eller forbedrelse.

Bandet spilte nylig for et fullsatt Sub Scene under Musikkfest Oslo, og jobber for øyeblikket med en releaseturné i Norge, der første booking allerede er bekreftet på rockescenen Vaterland i Oslo.

Historien har såvidt begynt…

"Anbefales alle fans av melodisk hardrock med trøkk og livsglede"-Metallurgi"…en slags blanding mellom Bigbang og Kvelertak"-Heavymetal.no