Skambankt – ny musikkvideo

Skambankt – ny musikkvideo

Foto:  Arne Bru Haug

8.desember slipper Skambankt sin første nye singel «Satan – det e du», fra bandets kommende album som slippes i februar neste år.

Som en liten førjulskaramell til alle fans slippes musikkvideo til låta dagen før.

En video Terje Winterstø Røthing beskriver som «En musikkvideo basert på virkelige hendelser.» Og som er  produsert gjennom  bandets interne produksjonsselskap «Katamaran Videoproduksjoner» bestående av Jonny Engelsvoll, Tollak Kalvatn Friestad og Terje Winterstø Røthing.

Skambankt har aldri vært redde for å ta opp vanskelige temaer og å komme med tydelige budskap. «Satan – det e du» er intet unntak. Låta tar et oppgjør med sjarlatanene som vet å tjene seg rike på alle andres håp og godvilje – et oppgjør med dem som sier de kjemper for et felles beste, men som egentlig bare kjemper for å styrke sin egen posisjon.

Om teksten i «Satan – det e du» sier låtskriver Terje Winterstø Røthing: «Alle skal få tro på det de vil, men folk må være greie. Folk som ikke er greie, liker vi ikke. Det finnes mennesker som bruker utspekulerte og kyniske metoder for å berike seg selv og sine nærmeste på bekostning av ensomme og sårbare medmennesker. Som representerer det motsatte av det de selv forkynner. Hvis helvetet de truer med faktisk eksisterer, går de selv en mørk evighet i møte. God bedring, eller god tur!»

Om musikken:

«Da var det omsider på tide å slippe el-gitarene og vrengpedalene fri igjen. På tide å atter en gang knekke noen trommestikker og svette litt. Vi har vist at vi kan ta det helt ned i en unntakstilstand, men det er en tid for alt. Nå skal vi inn i en elektrisk tid, på alle måter. »

SKAMBANKT ER:

Terje Winterstø Røthing- Vokal/gitar

Hans Egil Løe Abelsnes- Gitar/vokal

Tollak Kalvatn Friestad – Bass

Jonny Engelsvoll – Tangenter

Børge Henriksen – Trommer

 

 

CREDITS MUSIKKVIDEO:

 

Tekst & musikk: 

Terje Winterstø Røthing

 

Skuespillere:

Espen Hana

Linda Tveiten

Thomas Aske Berg

Brigt Skrettingland

 

Foto:

Jonny Engelsvoll

Nils Petter Devold Midtun

 

Lys:

Gunvar Østhus

 

Regi:

Tollak Friestad

 

Klipp:

Jonny Engelsvoll

Tollak Friestad

 

Idé:

Tollak Friestad

Jonny Engelsvoll

Terje Røthing Winterstø

 

Sminke:

Linda Lura

Alexandra Zourla 

 

Takk til:

Watt lyd og lys

Lyd og Lyshuset