HAMMOK – ny single

HAMMOK – ny single

HAMMOK – ny single ute, via Renoir Records

Våren 2020 gikk Hammok inn for å endelig begynne å lage ny musikk igjen. Etter lang tids leting etter den perfekte vokalisten for bandet var gitarist Tobias Osland lei av å vente, og tok saken i egne hender. I en tid der verden brått ble snudd på hodet, følte Tobias at han hadde en grunn til å rope. Noe å komme med.

Resume kommer først i en rekke på fem singler. Låta er et resultat av konteksten sin, en kaotisk hverdag med pandemi, rasisme-opprør og det bandet kaller merkelig internettkultur med tiktok og onlyfans. En verden der en del av befolkningen sulter, mens andres milliardformuer bare vokser. Resume beskriver den kaotiske følelsen av håp og forventninger som blir til skuffelse. Forventninger man har til de som er valgt til å drive verden fremover, men som gang på gang gjør det motsatte. Følelsen av å være blind på håp og ikke ha noe å holde fast ved.

Hør singelen her: https://promo.theorchard.com/NiSkfJryAdWv4IlCXarx?skin=light  

Musikken definerer de som alternativ og aggressiv og kategoriserer seg innenfor hardcore. I tillegg henter bandet mye inspirasjon fra post punk, indie, post rock og metal, alt de har forgudet i en evighet. Å plassere egen sound innenfor en viss sjanger, kan være vanskelig og føles begrensende, men for Hammok byr dette bare på muligheter. Det lar dem se på de andre innenfor sjangeren og hente inspirasjon, men også finne mønstre og regler som de kan bryte og utfordre. Hvorfor ikke hente attitude fra hiphop eller erstatte gitar med synth? Hvorfor ikke bruke autotune og kjøre et riff baklengs, når vi har verktøyene til det? Dette er tanker bandet har når de skriver og produserer låtene sine, en prosess som for Hammok går hånd i hånd.

Det viktigste for bandet er ikke hvordan musikken høres ut, men hvordan den føles. Konfronterende, hardt, emosjonelt og dramatisk. "Du skal sitte igjen med noe når du har hørt låta, vi lager ikke bakgrunnsstøy" sier Tobias Osland

Bandet består av Tobias Osland på Gitar og vokal, Ole Benjamin Thomassen på bass og Ferdinand Aasheim på trommer. Ferdinand og Tobias har spilt sammen så lenge de har spilt musikk. Nå, med Ole Benjamin på laget, er det på tide med en reintroduksjon av bandet. Resume er nettopp dette, en perfekt reintroduksjon.

https://www.facebook.com/hammokband