Nekromantheon – ny singel ute

Nekromantheon – ny singel ute

Nekromantheon – ny singel ute

 

Etter ni lange år stiger Nekromantheon endelig frem fra undergrunnen med sitt mest kompromissløse album så langt.

Albumet er innspilt i Chaka Khan Studio, supplert av et par andre lokasjoner i Oslo, av Nekromantheon selv for å best beholde impulsiviteten og råskapen i låtene. Bandet har også valgt å benytte seg av gammelt, analogt utstyr for å beholde det varme, autentiske lydbildet.

The Visions of Trismegistos er en etterlengtet retur av et av Norges råeste band, som leverer en plate som føles som en glemt perle fra 80-tallets storhetstid da Thrash, Death, og Black Metal var uutforskede og upolerte sjangere som ofte overlappet og fremhevet de samme stemningene.

Samtidig fremstår Nekromantheon som et vitalt, sultent og genuint band som tilfører noe nytt i havet av retro og worship-band, med et talent og fingerspitzengefühl man sjelden ser i Thrash metal.


I april 2021 slippes The Visions of Trismegistos på Indie Recordings worldwide og Hells Headbangers i USA!

Nekromantheon startet opp i 2005 med et mål: De skulle spille kjapp, skitten og hard thrash metal lik avgudene før dem. Med Slayer, Sadus, Kreator, Dark Angel og Sepultura som forbilder gikk bandet til frontalangrep på moderne metal.

Alt etter utgivelsen av EPen "We’re Rotting" tidlig I 2007 hadde bandet bygget et navn for seg selv i undergrunnsscenen. Ettersom fokuset kjapt ble mer og mer sentrert rundt det å fange sounden fra 80-tallet begynte gitarist Arild «Arse» Myren Torp og trommis Christian «Kick» Holm å bygge sitt eget studio, og snart stod «KickArse Stuido» ferdig på Kolbotn.

Med en egen kreativ hule tilgjengelig skulle det ikke ta lang tid før bandet slapp sitt første album "Divinity of Death". Denne intense hyllesten til ren ondskap vakte internasjonal oppmerksomhet og ga bandet plass på prestigetunge undergrunnsfestivaler som Maryland Deathfest (US) og Live Evil Festival (U.K.) i 2010.

Oppfølgeren “Rise, Vulcan Spectre” ble sluppet i 2012 og skulle løftet bandets vri på illsint darkend thrash metal til nye høyder. Utgivelsen var en offergave av vanhelliget til fordums metal, og holdt 80-tallets upolerte og ærlige standard.

Resultatet var en intens, analog og nådeløs skive som ble møtt med suveren kritikk og mottok Spellemannsprisen for Beste Metal Album i 2012.

Oppmerksomheten skulle preget bandet i liten grad og Nekromantehoen, tro til format og sjanger, har konsekvent valgt å holde seg til undergrunnsscenen. Med hodet holdt lavt og en blendende og uangripelig sound, har bandets fokus vært å gjennomføre nøysomt utvalgte opptredener, mens de sakte, men sikkert, har jobbet med nytt materiale.

Nekromantheons ekstremt perfeksjonistiske tilnærming til låtskriving kombinert med at flere av medlemmene også er aktive deltakere og kreatører i band som Obliteration, Black Viper, Flight, Deathhammer, har gjort at det skulle ta år før TheVisions of Trismegistos endelig skulle tre ut av mørket.

Det var absolutt verdt ventetiden.

 

FACEBOOK | INSTAGRAM  | SPOTIFY