TOTSÅSROCK FESTIVAL 2020 – intervju

TOTSÅSROCK FESTIVAL 2020 – intervju

Intervju med Jan Bjørnar Totsås – Totsåsrock Festival

Det er trist at mange sommerfestivaler i hele verden måtte utsettes eller avlyses. Men neste helg kan du faktiswk dra på en av de få utendørs eventene i Norge denne sommeren – nemlig TOTSÅSROCK festival ved Sørsetra, Lierne. Vi fikk stille en del spørsmål til Jan Bjørnar som er veldig opptatt med å få de aller siste detaljene på plass, men vi er veldig taknemlige at han tok sin tid å svare oss. Her kan du finne ut mer om sikkerhet og hva som skal skje neste helg på Totsåsrock.

 

 

Det finnes en rock og metal festival i Norge i juli. Hvordan føles det å vare (kanskje) den eneste som får organisert eventen som planlagt i sommer?
Det er veldig stas, samtidig som det er mange ekstra utfordringer. Jeg må innrømme årets festivalnerver er ekstra frynsete. Jeg føler at vi har fått ekstra mye oppmerksomhet pga av dette , og forventningene kanskje skrues litt ekstra opp til oss. Samtidig har begrensningene som er pålagt oss gjort at vi ikke får arrangert festivalen helt slik vi gjerne kunne tenkt oss.

 

Var det noe tvil om at festivalen skal organiseres i år?
Ja vi var veldig i tvil. Vi ventet på klare føringer og svar fra myndighetene , men ble egentlig bare mer usikker for hver pressekonferanse. Tilslutt måtte vi bare ta en avgjørelse, vi kunne ikke vente lengre. Hovedgrunnen for avgjørelsen var nok at vi innerst inne skjønte at hvis vi ikke arrangerte i år, kom det til å bli for tungt å dra i gang på nytt neste år.

Hva slags endringer måtte dere ordne for å få det godkjent?
Først og fremst sterke begrensninger til antall billetter. Vi har måttet begrense billettsalget til 140 stk da det viser seg at band også bør regnes som publikummere i begrensningen som er satt til 200 personer.

Videre har smittevernet satt en masse nye føringer. Bl.a har vi opprettet en smittevernsplan og ett eget smittevernsteam som sørger for kontinuerlig smittevernstiltak i henhold til retningslinjer fra sentrale myndigheter, politi og kommuneoverlege.

I tillegg har vi måttet begrense en del aktiviteter som vi tidligere har hatt, f.eks badstamp og badstue måtte naturlig nok utgå. Felles partytelt/lavvo med grillmuligheter på festivalcampingen måtte også utgå.

Hvordan er logistikken påvirkent av forskjellige regler og restriksjoner? Hvordan blir det med overnatting, camping, osv?
Utover de restriksjonene/begrensningene jeg har nevnt, vil festivalcamping stort sett være som tidligere. Både Campingen og festivalarenaen har veldig stor kapasitet i forhold til det vi nå skal ha av publikummere, så det blir veldig godt om plass og enkelt å kunne overholde smittevernsregler.

Nytt av året var bl.a at vi skulle sette opp festivalbusser fra Trondheim, Innherred og Namdalen. Dette måtte dessverre utgå pga anbefalinger fra myndigheten pga koronasituasjonen.

Dere har nå nylig annonsert lineupen og det ser lovende ut! Var det vanskelig å få det på plass? Var det noe kanselleringer?
Ja vi har blitt meget fornøyd med årets lineup. Vi måtte som kjent kansellere våre svenske band. Men det var kjapt gjort å få ordnet erstatninger. Vi har i løpet av disse 4 årene blitt kontaktet av ca 250 band som ønsker å spille på vår lille festival, så hadde egentlig bare et luksusproblem.

Hvordan ble lommeboka påvirket av situasjonen? Har dere tapt noe så lenge? Hva er forventingene for selve festivalen i forhåld til kostnader vs gevinst? Kjøper folk festivalbilletter nå?
Vi har stort sett klart å få samme finansiering som tidligere, så en stor takk til våre sponsorer for støtten. Samtidig vil vi nok ha ett underskuddsår ettersom vi får veldig begrenset med billettinntekter. Vi har fremdeles noen billetter igjen, men vi forventer å bli utsolgt ja. Det svært hyggelige i år er at det er mye større respons fra langveisfarende. På den andre siden må vi vel innrømme at det lokale publikummet har sviktet oss totalt

Skal dere hjelpe andre å bli med på festialen via online streaming?
JAAAAA. og dette er ikke offentliggjort enda. Vi har jobbet med saken over lengre tid, og har endelig fått på plass en avtale om streamingproduksjon. Så hele festivalen kommer til å bli streamet gjennom en betalingsmur. Dette vil etterhvert offentliggjøres på våre facebooksider.

Hva handler programmen "I lavvo’n" om?
Det er «avrunding» av festivaldagene med trubadurer som har konsert inne i lavvoen (en stor lavvo med kapasitet på ca 140 personer). Dette har blitt ett veldig populært innslag de siste årene , og all ære til våre trubadurer «Kløften» og «En dans på nevroser» for å holde fabelaktige konserter.

Fortell oss litt om plakaten. Hvem tegnet det og hva representerer det i forhold i festivalen?
Plakaten er utarbeidet av Øyvind Mælum på WOW medialab (Verdal) i samarbeid med oss. Selve logoen er kjernen i mitt virke, både i næring og privat; en bjørn med fjell i bakgrunn. jeg er lidenskapelig interessert i bjørn. Og Lierne er i stor grad kjent for bjørn og fjella. Videre viser selve uttrykket på plakaten elementene i vår festival; festivalens nærhet til den ville naturen som omgir festivalområdet, bjørn, ørn, , ryper, skog, fjell, hjortedyr mm. Og selvsagt i midten en dansende festivaldeltaker (Hulder? ;-))

Masse lykke til og vi krysser fingerne at alt går bra om noen uker!
Takker hjertelig for det

https://www.facebook.com/totsaasrock/