OPETH spiller i Oslo 12 januar

OPETH spiller i Oslo 12 januar

Opeth spiller utsolgt konsert i Oslo den 12. januar
Søndag 12/01-2020 Sentrum Scene
Opeth + support: The Vintage Caravan


30 år etter at de ble dannet gjør de svenske mesterne av progressiv hardrock igjen Sentrum Scene! «Planetens mest unike band» mener Kerrang! om Opeth. Bandet fusjonerer metal, klassisk rock, deathprog, symfoniske elementer og frijazz, og har kjørt sitt helt eget løp i 30 år. I 2020 er det også 25-årsjubileum for debuten «Orchid».

Opeth har kommet hjem. På sitt kommende album «In Cauda Venenum» synger Mikael Åkerfeldt for første gang på sitt morsmål. Men Opeth er fremdeles Opeth, mestere i å sjonglere det komplekse, harde og intense med det melodiøse og vakre. De er aktuelle med singelen «Svekets Prins» («Dignity») fra det kommende albumet , som slippes 27. september. Albumet er det 13. i rekken, og kommer i to versjoner, både på svensk og på engelsk.

– Den morsomste delen med å skrive «In Cauda Venenum» var den svenske ideen, det at jeg skulle skrive en hel Opeth-plate på svensk. Med det ønsket jeg også å gjøre den større, overdimensjonert og pompøs, med strykere og greier. Jeg hadde faktisk en fin periode mens jeg skrev plata. For en gangs skyld var det morsomt. Veldig morsomt, sier Åkerfeldt.