MOONSPELL spiller på Parkteatret i Oslo

MOONSPELL spiller på Parkteatret i Oslo

Radar Booking presenterer Moonspell (PT) + Rotting Christ (GR) + Supp: Silver Dust (CH) 

Goth- og folk-metal pioneren Moonspell tar turen fra Portugal til Parkteatret, sammen med sine greske brødre i metalbandet Rotting Christ. Datoen er 4. desember.

Med over 25 års lang fartstid og 13 utgitte album, har Portugals Moonspell etablert seg som en av pionerene av goth- og folk-metal. Bandet har alltid vært en kreativ og levende kraft – som nekter å dø eller kompromittere med tiden. På deres siste studioalbum, «1755» fra 2017, står den portugisiske historien i fokus: Den store katastrofen i Lisboa – 1. november 1755. Bandet tok igjen publikum med storm, og turnerte verden rundt med sitt teatralske liveshow. Bandet arbeider for tiden med nytt album, som vil bli gitt ut på Napalm Records i 2020. Før den tid returnerer de til det Europeiske kontinentet med sine greske brødre i Rotting Christ.

Rotting Christ er et av de mest innflytelsesrike metalbandene fra Hellas. Deres sound har med årene skiftet fra grindcore til svartmetal til mørk goth-metal, med innslag av folk. Bandet har vært gjenstand for kontroverser på grunn av sitt navn, med kritikk fra den konservative siden, og også fra andre metalband, som nekter å være på samme line-up som dem.

Bandet opprettholder en anti-kristen holdning, men deres tekster er stort sett sentrert rundt okkultisme og mytologi fremfor satanisme.

Siden oppstarten i 1993, har bandet gitt ut en rekke kompromissløse album, deriblant «Sleep Of The Angels» (1999), «Theogonia» (2007) og «Rituals», bandets 13. fullengder fra 2016 – alle album som har vært viktige i veksten av den ekstreme metalsjangeren.

I fjor kom «Their Greatest Spells», en best-of skive som inkluderte et nytt lydspor, samt «Under Our Black Cult», en samling i fem deler, som fokuserer på deres utgivelser fra 1990-tallet. I januar 2019 kom singelen «The Raven».

moonspell.rastilho.com
facebook.com/moonspellband

rotting-christ.com
facebook.com/Rotting-Christ

Support: Silver Dust
silver-dust.net
facebook.com/SilverDustOnline

facebook.com/event

Bill.: 450,-Dørene åpner 19:00ID.: 18
(Moonspell foto: Irene Serrano)

https://parkteatret.no/concert/moonspell-pt-rotting-christ-gr/