TONY HARNELL – live på Hjorten Scene Trondheim –

TONY HARNELL – live på Hjorten Scene Trondheim –

TONY HARNELL Roger Hagerupsen

HJORTEN SCENE

 TRONDHEIM

 12/9 – 2019

Noen ganger er det hyggelig å bevege seg litt utenfor komfortsonen sin. Om det så er er å stå opp klokken 9 om morgenen å gå en lang tur, fremfor å ligge å dra seg til Dagsrevyen begynner, eller lage seg en bedre middag isteden for å brenne en "Grandis" i ovnen. Eller man kan gå på en Tony Harnell konsert. Det var likevel med en viss forventning jeg møtte opp i dag da mannen har levert noe enormt de få gangene jeg har sett han før. Hjorten scene viser seg også å være perfekt for en sånn konsert med sin intime scene med nærhet til publikummet (som for øverig er ett godt voksent og delvis sittende publikum for anledningen).
 Dette er en akustisk konsert, så Harnell selv er flankert av Hans Petter Vik Sæther på ene siden og Anders Odden (Cadaver, Satyricon, Order), i en noe for han uvanlig setting, på den andre. Og det tar ikke lang tid før en skjønner at Harnell virkelig har kvelden. Fyren synger rett og slett fantastisk, og med sine to medsammensvorne, så funker det rett og slett jævla bra. Vik Sæther synger med på ett par av låtene mens Harnell og Odden nøyer seg med å spøke litt med hverandre.

Kveldens låter består både av egne låter, låter fra hans tid i TNT og ikke minst coverlåter som nok har betydd mye for mannen. Konserten begynner med ett par coverlåter, bl.a "Oh Darling" (The Beatles) og kanskje mer overraskende "Before the dawn" (Judas Priest) , og "Good times, bad times" (Led Zeppelin). Å her må jeg si at mannen klarer definitivt å gjøre sangene til sine egne. Så kommer nok kveldens høydepunkt for mange med TNT’s "Seven seas" og "10000 lovers (in one). Litt mer obskure låter er nok "Daisy Jane" og "Month of sundays", men med "Northern lights" og avsluttende "Intuition" fikk nok TNT-folket i publikum alle sine ønsker oppfylt. På låten "Ready to fly" dukket TNT’s ex- bassist Victor Borge og hans kone Bente Smaavik Borge også opp som gjesteartister.Mellom låtene får en både morsomme anekdoter og historier fra hele hans liv. Både morsomme og triste, og dette passer bra inn i formatet synes jeg. Og en føler en blir kjent med mannen både som artist og menneske. Så dette var rett og slett en konsert jeg er glad jeg fikk med meg.

Skal man ta frem noe negativt, så er det pratinga blant publikum. Jeg vet jeg sparker inn åpne dører her. Men jeg merker jeg kryper sammen i skam hver gang artisten på scena, nesten som en lei lærer, må be publikum dempe seg da han prøver å fortelle en historie. Ærlig talt! Det skal vel ikke være nødvendig? En ting er prating blant 10000+ konsertgjengere en lørdags kveld når mye alkohol nytes. Men blant ca 200 mennesker på en intimkonsert en vanlig edru torsdag? Men utover dette leverte både vokalister og band til toppkarakter.