Mork/Svart Lotus/Feigdarbod –

Mork/Svart Lotus/Feigdarbod –

FEIGDARBOD: Man trenger ikke reise helt til Bergen eller Oslo for å finne nye og bra BM band, man trenger tydeligvis ikke dra lenger enn til Levanger. Feigdarbod er ikke ett band jeg vet mye om, og denne kvelden er mitt første møte med dem. De ga ut en EP kalt "Tomb of death" i 2018, og kveldens låter kommer da naturlig nok fra denne. Kveldens konsert starter med tidenes tilsynelatende lengste intro, mens trommisen iført maske setter seg bak trommene, og venter på resten av gruppa. De tre andre medlemmene av gruppa har på seg kapper, og forskjellige masker, så de holder absolutt til blant de visuelle bandene innen BM sjangeren. Jeg ble positivt overrasket av EP’en når jeg hørte den noen dager før, og jeg synes absolutt de leverer materialet sitt bra live også. Oppmøtet er også bra til å være kveldens første band, og lyden sitter heldigvis godt i kveld. Publikum virker fornøyd, og det er også undertegnede. Så det skal bli spennende å følge dette bandet videre!

SVART LOTUS: Svart Lotus er derimot absolutt ikke ett band som legger vekt på image og ett visuelt preg. Bandet ble startet i 2012, og er i utgangspunktet ett soloprosjekt med Tor Stavenes ( fra bl.a 1349). De har så langt gitt ut en EP (bare kalt "Svart Lotus") og debutplata "Stemmer fra dypet" som kom i 2018. Å kveldens konsert starter med nettopp "Primitiv" fra nevnte plate. Bandet låter rett og slett jævla bra denne kvelden synes jeg, og også her er lyden bra. I hvert fall der jeg står.De har spilt på Good Omens en gang før, om jeg ikke husker feil. Men dette er mitt første møte med bandet. Mangelen på visuelt preg og masse utsmykkinger på scenen gjør bare at en som publikummer en mer med i musikken, og jeg liker at bandet spiller en mer "avansert" BM en mange andre band gjør. Konsertens fokus er som nevnt på plata "Stemmer fra dypet", og utover konserten kommer også sanger som "Dagen gryr", "Reptilian overlords" og "1993". Godt levert!

MORK: Så er det tid for kveldens headliner, MORK. Gruppa er etter hvert blitt en like stor Trondheimsvenn som Smokie (ingen sammenlikning for øvrig), og dette er tredje eller fjerde gang nå de spiller på Good Omens. Gruppa har sitt utspring i Halden og er i utgangspunktet Thomas Eriksen sitt hjertebarn. Han startet bandet i 2004, og har etter hvert fått god erfaring i å spille live konserter, ikke bare i Trondheim. Debuten "Isebakke" kom så sent som i 2013, men utgivelsene har kommet som perler på en snor etter det. Årets utgivelse, "Det svarte Juv" er derimot hovedfokus for kveldens, men jeg synes likevel bandet er flink å inkludere alle sine utgivelser i konserten. Etter en intro ("Vandring inn i mørket del ll" fra debuten Isebakke) får vi "Den lukkede porten" fra 2016’s "Den vandrende skygge". Neste ut er "Mørkets alter" (fra 2017’s Eremittens dal). "Den utstøtte" fra årets utgivelse er faktisk mitt første møte med nye plata. Det er derimot ingen grunn til bekymring da jeg synes det nye er like bra som det gamle. det har generelt vært bra standard på MORK sine utgivelser. Så tilbake til debuten og "En sti inn i Remmerdalen", før vi får "Karantene", "Siste reis", "På tvers av tidene" og "I flammens favn" på rekke og rad fra siste utgivelsen. Konserten avsluttes, ikke overraskende, med litt eldre låter "Hudbreideren’s revir", "I hornenes bilde" og flotte ""Dype røtter" fra de eldre utgivelsene. Som nevnt tidligere er hele diskografien til bandet godt representert i kveld, noe jeg personlig setter pris på da jeg synes de har stått for kvalitet gjennom hele karrieren. De vokser også mer og mer som liveband , og kler scena på Good Omens bra foran ett sultent og takknemlig publikum. Kombiner dette med lyd som har funket bra i hele kveld, og man får en vellykket konsertkveld.