PURPLE HILL WITCH – Good Omens, Trondheim –

PURPLE HILL WITCH – Good Omens, Trondheim –

PURPLE HILL WITCH Anmeldt av Roger Hagerupsen

 GOOD OMENS

 TRONDHEIM

 24/5-2019

Det er fredagskveld i trønderhovedstaden, og litt av hver som skjer for den hardrock interesserte med både Black Sabbath Tribute-band ett sted i byen, og ikke minst 80-talls heavy metal party ett annet sted i byen. Det kunne dessverre se litt ut som kveldens konsert på Good Omens var litt preget av det, for det var ikke mange sjelene inne på konsertlokalet til Good Omens i det bandet gikk på scenen, men heldigvis fyltes rommet raskt opp i det bandet begynte å spille. Det var nok likevel ikke mer enn rundt 50 personer tilstede her i kveld. Men først litt om bandet: PURPLE HILL WITCH holder til i Oslo, de har holdt på siden 2010 og har så langt gitt ut to plater ( Purple hill witch fra 2014 og Celestial Cemetery fra 2017). De spiller doom og er tydelig inspirert av noen av 70- tallets store band som f.eks Black sabbath, noe en både hører i bandets låter og tekster.

Kveldens konsert konsentrerte seg hovedsakelig om låtene fra nyeste platen, og PURPLE HILL WITCH viser seg raskt som ett vitalt live band. Vokalist/gitarist Kristian Ingvaldsen har en helt grei sangstemme, som står veldig bra til musikken de formidler (selv om jeg synes det virker som han sliter litt ved ett par anledninger i kveld. På plate synes jeg den kommer litt langt bak i produksjonen, men den kommer mer frem i livesetting. På trommer finner man Øyvind Kvam (som også spiller med bl.a Deathhammer og Black Viper) og på bass har man Andreas Schafferer. Og nettopp basslyden synes jeg drukner mest i kveldens konsert dessverre, spesielt siden det er ett nokså viktig instrument innen denne sjangeren. Gitaren er til gjengjeld litt for høy igjen, så det føles litt ubalansert. Men ikke noe som ser ut til å ødelegge for publikum da det ser ut til at folk koser seg

Jeg snakket med bandets trommis dagen etter, og de hadde visstnok litt lydproblemer på scenen, noe som nok også er årsaken til at denne kveldens konsert ble litt kortere enn vanlig. Det føltes i hvert fall sånn da bandet veldig plutselig gikk av scenen, og publikum nok ventet på en eldre låt eller to. Kveldens setlist var som nevnt stort sett bare fra bandets siste utgivelse "Celestial Cemetery", men de rakk også å spille noe som tilsynelatende var ei ny låt denne kvelden, og som hørtes like kult ut som det gamle. Så her er det mye for fansen å glede seg til med andre ord. Alt i alt en flott kveld på Good Omens, om en ser bort fra lydproblemer (og at man kanskje savnet noen gamle låter som (Astral booze" og "The final procession). Så dette ønsker vi mer av i Trondheim!!

Set list:
Around the universe
Menticide
Harbinger of Death
Queen of the hill
(Ny låt )
Burnt Offering
Celestial cemetery
Ghouls in leather