EDVARD MUNCH TILBAKE PÅ EKEBERG

EDVARD MUNCH TILBAKE PÅ EKEBERG

EDVARD MUNCH TILBAKE PÅ EKEBERG

På en sti i Ekebergåsen med fantastisk utsikt over Oslo, ble et av verdens mest berømte malerier til. Til sommeren er maleriet tilbake på Ekeberg som scenenavn på Norges største rockefestival. I dag ble det kjent at Tons of Rock har inngått en samarbeidsavtale med Munchmuseet som innebærer at to av tre scener under festivalen blir oppkalt etter kunst av Edvard Munch.

27. – 29. juni vil tusenvis av publikum samles foran for Vampyr/Vampire scenen og Skrik/Scream scenen for å oppleve store konsertopplevelser og et allerede bejublet festivalprogram.

torfinal.jpg

Skrik og Black Metal
 Det kommer mange tilreisende til festivalen, og å få presentere norsk kunst gjennom rocken er festivalen sikre på at blir en innetier: – Å få Munchmuseet med på Tons of Rock er vanvittig stort for oss. Vårt utenlandske publikum blir gjerne introdusert for Norge gjennom Black Metal og kunst. «Skrik» er et av verdens mest berømte bilder, og en av Norges sentrale kunstskatter, og at vi får bruke det visuelt på vår største teltscene er en stor stort for oss, sier bookingsjef Jarle Kvåle.

Også «Vampyr» blir å oppleve på festivalen. Maleriet er kjent som «Kjærlighet og smerte» og passer estetisk perfekt inn på festivalen. Både Skrik og Vampyr kan oppleves på Munchmuseet.

-Vi er glade for samarbeidet med Tons of Rock. Det gir oss muligheten til å nå ut til nye målgrupper slik at flere kan oppleve Edvard Munchs kunst», sier Gitte Skilbred, Markeds og kommunikasjonsdirektør ved Munchmuseet.

Edvard Munch er en av modernismens viktigste kunstnere. Han var aktiv gjennom mer enn seksti år, fra han debuterte i 1880-årene og helt frem til sin død i 1944. Hans kontinuerlige eksperimentering innen maleri, grafikk, tegning, skulptur, foto og film har gitt ham en unik posisjon i norsk og internasjonal kunsthistorie.

Rocketuristen inntar hovedstaden
Tons of Rock opplever stor interesse fra tilreisende publikum om å få se og gjøre mer når de kommer tilreisende til festivalen i Oslo. Hovedstaden er av Europas meste interessene byer for folk som opptatt av metal og rock: – Vi får stadig henvendelser fra publikum som lurer på våre anbefalinger for å oppleve Oslo. Vi er derfor svært glade for at vi nå kan samarbeide med aktører som Munch Museet med sin kompetanse og kan legge til rette for ekstra opplevelser for vårt tilreisende publikum fra på både utlandet og ellers i Norge, sier Jarle Kvåle

TORSDAG 27.JUNI 2019 
KISS
DROPKICK MURPHYS
BEHEMOTH
Satyricon
ULVER
AMARANTHE
BLACK DEBBATH
DJERV
WHILE SHE SLEEPS
PERTUBATOR
HAVE BLOOD & DIE
FREDAG 28. JUNI 2019
VOLBEAT
SLAYER
WOLFTMOTHER
RAGA ROCKERS
MAYHEM
TESSERACT

CONSEPTION
POSSESSED
BURY TOMORROW
VREID
VLTIMAS
THE HU
HÄLLAS

LØRDAG 29.JUNI 2019
 DEF LEPPARD

IN FLAMES

DREAM THEATER

GLUECIFER
TESTAMENT

POWERWOLF
OSLO ESS
THE DOGS
CARCASS
CIRCUS MAXIMUS
KALMAH
INGLORIOUS
OBLITERATION
BLACK VIPER