Årabrot live på Union Scene –

Årabrot live på Union Scene –

Årabrot live@Union Scene, Drammen
Photo by Silje Storm Drabitius

Etter først å ha sett Årabrot Speciale, Årabrot på Midgardsblot,forelska meg i den nye skiva deres «Who do you love» fikk jeg altså sjansen til å se dem igjen. Jeg er ikke i utgangspunktet ikke så glad i å gi poeng eller terningkast på musikk og kunst,men Årabrot Speciale fikk 10/10 for inpro konserten  de holdt i sommer. Så gledet meg enormt til å se de på Midgardsblot,de var en av forhåndsfavorittene der, og innfridde med glans,10/ 10 igjen.

På Midgardsblot var det flere mange flere som  fikk dem en ny favoritt der, oppsummerte at de var en av høydepunktene på festivalen! De samme er det mange som har sagt om den nye skiva,det drøssevis vanvittig gode anmeldelser etter den kom i begynnelsen av september . Det er som bandet har hatt en slags forløsning,funnet en helt egen greie inspirert av vidt spekter av sjangere og uttrykk. Det er ekstremt lekent,rikt,raust,brutalt ,følsomt,sårt og komplekst vakkert . Før plateslippet og konserten på Midgardsblot  og plateslippet  5 september,slapp de videoblogger  Det som slår meg at måten kjetil Nernes snakker om musikken sin på, er mer som billedkunstner. Det er helhet, rekkefølge,litt som en maler egentlig,som jobber lag på lag over lang tid. De har jo blitt kalt kunstrock,det er med rette. Det er kanskje nettopp dette som gjør de så bra!

f0bbdac7589778dd8ac7da3ed86af136.jpg
Årabrot live@Union Scene, Drammen
Photo by Silje Storm Drabitius

 
Den siste plata har de jobba med i mange år,sammen,forskjellige steder og spilt inn og miksa i flere omganger. Steve Albini har mikset en del av materialet til albumet.For de som ikke kjenner til han,så har han bl.a miksa Nirvana, Pixies og en drøss med andre klassikere fra de 3 siste tiåra. Bandet henter inspirasjon fra mange 10 år med musikk og gjennom ,kjenner på litt The Fall,Suicide, Nick Cave, Kate Bush, men så mye mer. Det som er interessant med Årabrot,særlig denne siste skiva,er at jeg stadig oppdager noe nytt,den vokser og forandrer seg hver gang jeg hører den.Sånn musikk vokser ikke på trær! Mellom to låter gjenkjenner jeg for eksempel noe jeg selv tok opp i da jeg var gravid, hjertelyden til babyen /fosteret,det var isllefall det det hørtes ut som for meg. Og altså har sett de tre ganger på ca to måneder og det er ikke vanlig at jeg gjør, de skuffer ikke, de vokser!
 
Det første som slår meg er at uansett,mye eller lite folk, de har en sjelden tilstedeværelse og autoritet  på scene, det er dessuten totalt proffe . Sceneshowet egentlig ganske minimalt,men presist ,de har egne  lysfolk  med seg og bruker mye røyk,uten at det virker tilfeldig på noe tidspunkt. Lyden er også,som vanlig veldig bra! På Union Rock konserten var det akkurat så bra som på Midgardsblot.Dessverre var det altfor få som fikk med seg det! Årabrot holdt en fantastisk konsert for oss som kom.Det ville ikke alle klart
 
Det det var to ting jeg savna på konserten, det første var en favorittsangene mine,deres versjon av Sinnerman. Den gamle amerikanske folketona,de har laget en fantastisk versjon av.Den har faktisk tatt igjen min tidligere favoritt tolkning av låta med Sixteen Horsepower,det er ikke lett å klare. Det andre jeg savna var mere folk ,for bandet skyld! For det fortjente de,de er virkelig en av de beste banda jeg har sett i år og det et ikke få! Men sånn er det Norgesturné, har jeg skjønt ,men da får en også en helt annen kontakt med bandet. Når er de på vei ut på Europaturnet, så er du i nærheten av en av spillestedene deres,så løp på konsert! Ellers vil jeg absolutt anbefale den nye plata deres! Den vil jeg gi en terningkast 6 Konsertrekka jeg har sett er 10/10
 
Følg med på Årabrot,jeg gleder meg til neste album  og konsert!
a0442a6dbf1b992bf9c2e0f0efd5ccb7.jpg
Årabrot live@Union Scene, Drammen
Photo by Silje Storm Drabitius