22 slipper sin nye singel og musikkvideo, annonserer dobbeltalbum

22 slipper sin nye singel og musikkvideo, annonserer dobbeltalbum

22 slipper sin nye singel og musikkvideo ‘Call Me Trimtab’, og annonserer dobbeltalbum ‘You Are Creating’

 

Etter å ha fullført sin europeiske turné med Leprous og Agent Fresco, er det norske Prog Rock bandet 22 tilbake med splitter ny singel og musikkvideo "Call Me Trimtab". Det er den første sangen hentet fra dobbeltalbumet "You Are Creating", som slippes 23.november via Long Branch Records og Indie Recordings (Norden).

 

Gitarist Magnus Børmark om "Call Me Trimtab":
"Denne sangen handler om å jobbe hardt for å manifestere idéer som man står alene om å ha. Man må skape noe konkret av idéene noe for at andre i det hele tatt skal skjønne hva det er man ser for seg, – og det kan kreve en del arbeid.

Sangen omhandler også en del konsepter fra den amerikanske oppfinneren, arkitekten, filosofen og futuristen Buckminster Fuller. Han var født i 1895 og lanserte begreper som "Spaceship Earth", "Geodesic Domes", "Dymaxion Dwelling Machines (et masseproduserbart, billig hus av aluminium.) Hans gjennomgående visjon var å på sin egen, lekne måte, konstruere hus, biler o.l som kunne være maksimalt energieffektive, slik at menneskeheten kunne tåle å gå inn i framtida uten å vanskjøtte planeten og seg selv.
 Han var også en kjent forsker på søvn og energieffektivisering av selve mennesket. I lange perioder sov han 30 minutter, fire ganger om i døgnet, også omtalt som "Polyphasic Sleeping". Dette ga ham mer tid og overskudd til å jobbe, studere og skape mere.
Jeg sover på denne måten selv når jeg f.eks spiller inn plate eller skriver låter. Det fungerer veldig godt for min del, dog de sosiale ferdighetene blir noe nedsatt i disse periodene.
 Buckminster Fuller ville skape løsninger som gjorde at mennesket kunne få mere effekt ut av mindre arbeid, og la ned MASSE ARBEID for å få det til. På gravstenen til Buckminster Fuller står det: "Call Me Trimtab".

 

 

22 har definert sitt eget musikalske domene som en eklektisk, melodisk, energisk og stadion-tiltalende progressiv rock-outfit. "You Are Creating" er et konseptuelt album delt i to, og representerer 22 sin påstand om at lytteren selv skaper opplevelsen av musikk. Toner og rytme er bare verktøy som lytteren selv setter sammen og skaper en musikalsk opplevelse av. 22 påstår at musikk ikke er noe som produseres av noen, og konsumeres av andre, -de møtes midtveis, og er avhengige av hverandre for å skape den musikalske opplevelsen. Det er ikke kunstnerens historie og følelser som egentlig treffer lytteren. Det er snarere lytteren som bruker musikken til å utforske sine egne emosjonelle, mentale, åndelige (osv) verdener. Derfor kan musikk skape så unike og nære opplevelser hos folk, og derfor kan millioner av forskjellige mennesker fra forskjellige kulturer tenke: “de synger om mitt liv”, “det er akkurat slik JEG føler det” ut fra å høre den samme innspillingen av den samme låten. – fordi musikk brukes automatisk av alle mennesker til å utforske våre egne verdener. All musikk på “YOU ARE CREATING” er lagd med denne mekanismen til grunn.

 

22album.png

 

"You Are Creating" er tilgjengelig som:
– Double Gatefold LP inkl. ‘Limb1’ på mint farget vinyl  og ‘Limb2’ på lilla farget vinyl, trykket innersleeves og nedlasting kode
– 2CD Digipak
– Digital (som single album "You Are Creating: Limb1" & "You Are Creating: Limb2")
"You Are Creating" er tilgjegngelig for forhåndsbestillling her: https://22.lnk.to/youarecreating
CD, LP og merch HER

 

https://www.facebook.com/22newenergymusic