Astrobabes slipper Desperat EP

Astrobabes slipper Desperat EP

Fotograf Kristina Aurora Kvåle

Astrobabes’ førsteutgivelse, Desperat EP, slippes endelig 28. september.

Her er 20 minutter med pønkrock på norsk fra hovedstaden, 20 minutter som formidler hvordan det er å være i en svett kjeller med 200 av dine nærmeste venner, 20 minutter som bør oppleves på høyt volum.

Tittelkuttet, Desperat, er en klassisk rockelåt om håpløsheten i det å være ensom. Den skiller seg på den måten fra de øvrige låtene, som ligger mer naturlig i pønksjangeren, med ett unntak. Damene, et annet unntak, er Astrobabes’ forsøk på å høre hjemme i skapønksjangeren, med bassgang og skankegitar.

Desperat EP slippes 28. september, med releasefest på Vaterland 29. september og konsertdatoer i bl.a. Trondheim, Stavanger og Mandal på programmet i høst.

EP-en ble spilt inn hos Endless Tinnitus Studio.
Miks og master: Nicolai Codling
Coverdesign: Ingvild Funderud Bjørnstad

 

 

BAND BIO

Astrobabes er et norskspråklig pønkrockband fra Oslo. 

Fra tid til annen opplever man noe som får en til å tenke «sånn vil jeg også ha det», og det var nettopp sånn Astrobabes ble til. Utallige og vanvittige konsertopplevelser ble kondensert ned til en idé om pønkrock, fellesskap og moro, som Astrobabes gjenskaper på scenen. Dette kommer til uttrykk gjennom høyenergiske konserter fylt med skamløse publikumsfrierier og en «in-yer-face»-scenetilværelse. Vi liker å tro vi er bandet ingen glemmer etter de har sett oss spille. Vi har fått høre at vi minner om norske band som Kjøtt, Jokke, The Aller Værste!, Oslo Ess og Yoga Fire. Av internasjonale inspirasjonskilder kan vi nevne Rancid, The Clash og Green Day.

I løpet av den relativt korte karrieren vår har vi rukket å spille med band som The Kominas fra USA, Friday Prophets fra Sverige og norske band som Forgetaboutit, Anti-Lam Front, Pappasaft, Islandsgate, Norsk Råkk, Blomst, Lucky Malice og mange flere.

 

astrobabesCoverart_DesperatEP_IngvildFunderudBjønstad.jpg

Vi har også utviklet vårt eget festivalkonsept som har gått under navnene Sogn/RF/Betong Punk & BBQ.

Da vi startet opp i 2016 satte vi oss følgende mål: Vi skulle spille på Last Train, bli en sentral del av det norske pønkmiljøet, lage et eget festivalkonsept, gi ut musikk og bli booka til Øya eller Roskilde. Det siste målet ligger kanskje litt frem i tid, men de andre målene er allerede i stor grad nådd. Astrobabes er beviset på at pønk og DIY-holdning fungerer også i 2018.

https://www.facebook.com/Astrobabes/

Bandet består av

Vokal: Tarjei Westby
Gitar: Petter Brønstad
Bass: Espen Hagås
Trommer: Jonas Bråthen

Lørdag den 29. september skal Astrobabes ha releasefest på Vaterland i Oslo. De tar med seg Rabagast og Kompass

Her er link til eventen https://www.facebook.com/events/616216005430439/

 

astrobabesPlakat_Slippfest.jpg