VORBID – thrash metal fra Sørlandet

VORBID – thrash metal fra Sørlandet

Thrash metal fra Sørlandet: Vorbid slipper sitt debutalbum titulert "Mind" 13. april via Indie Recordings

Vorbid er et progressiv thrash metal band fra Arendal. Bestående av fire ildsjeler i sjangeren, presenterer Vorbid en 5-spors skive som tar deg med gjennom en intens og ytterst ektefølt thrash metall. Coveret hinter til den konseptuelle tematikken hos de 5 sporene man kan høre på skiva, med fem ulike skikkelser som representerer låtene. Merk at selv om det kun er 5 spor, er det fortsatt nesten 50 minutters spilletid med tung og dristig thrash!

Bandet ble dannet i oktober 2013, og siden da har Vorbid vokst som et band og utviklet det de vil kalle en unik stil av thrash metal. De blander riffene og intensiteten fra thrash med teknikker og melodier fra progrocken. De har vunnet flere konkurranser som Global Battle of the Bands Norge (4. plass på global basis), Massive Destruction, Rytmisk Fabrikks Talentkonkurranse og norgesfinale i både Wacken Metal Battle og Bloodstocks Metal 2 the Masses.

I August 2016 slapp Vorbid sitt selvtitulerte EP en 4 spors skive med beinhard thrash som fikk en hel del positive til bakemeldinger: 5/6 – Norskmetal.net, 9,5/10 – Heavymetal.no med sitat fra Yngve Moum Jacobsen: «Jeg elsker Vorbid! Starter de fanklubb er jeg medlem nr 1!» I tillegg har de blitt godt anerkjent med positive tilbakemeldinger fra betydelige YouTubere.

 

vorbid.jpg

 

2018 leder opp til et godt år for bandet, hvor Vorbids debutalbum «Mind» blir sluppet gjennom Indie Recordings. «Dette er vi utrolig stolte av! Vorbid vokser  hver dag og vi har jobbet hardt for å oppnå der vi er i dag, og vi kommer til å fortsette until we drop!»

Konseptuelt om plata: «Mind» er en konseptplate som tar for seg faktorene som styrer menneskets måte å tenke og oppføre seg på. "I en skjønnlitterær verden basert på vår egen historie, tar vi for oss menneskets tendens til å utnytte, segregere, vike fra fellesskap, rømme fra virkeligheten og basere sine handlinger på  menneskeskapte guddommeligheter. "

Teknisk om plata: Plata ble spilt inn i Mølla studio i Gjerstad, med Knut Magne Valle (Arcturus, Ulver) bak miksepulten. I 2016 spilte de også inn EPen her, og i 2017 var bandet motivert til å komme tilbake til en person som forstår seg på deres stile og musikk.

Tracklist:
1. If There’s Evil (There’s People)
2. Zombie
3. Invention Intervention
4. To Mega Therion
5. Mind

Lineup:
Michael Eriksen Briggs – Vokal og Gitar
Daniel Emanuelsen – Solo Gitar
Marcus Gullovsen – Trommer
Jonas Tellefsen – Bass

https://www.facebook.com/Vorbidband/