7 harde til Trondheim Calling 2018

7 harde til Trondheim Calling 2018

Trondheim Calling har hvert år viet plass i festivalprogrammet til musikk av det hardere slaget fra norsk undergrunn innenfor hardocore, punk og metal. Dagens artistslipp representerer både albumaktuelle og publikumsfavoritter i flere undersjangre.

Bandene som er annonsert til neste års festival:

Årabrot (Haugesund)
Blood Command (Bergen)
Sunswitch (Trondheim)
CASTRO (Trondheim)
ATTAN (Oslo)
Ieatheartattacks (Oslo)
Leonov (Oslo)

Trondheim Calling arrangeres for 8. gang 1. – 3. februar 2018, med totalt over 100 konserter på 15 ulike scener i Trondheim sentrum. https://www.facebook.com/events/410665352599541/

Årabrot er kanskje sterkere enn noen sinne og vil snart slippe sitt åttende album.

Bergensbandet Blood Command slapp i år sitt etterlengtede tredjealbum "Cult Drugs" på Fysisk Format og spilte blant annet Roskildefestivalen i sommer.

 

Årabrot_preview.jpeg
Årabrot

 

Supertrioen Sunswitch med bestående av Tomas Järmyr, Kristoffer Lo og Trond Frønes slipper nytt album i januar, og legger slippfesten til til Trondheim Calling 2018.

Trondheim Calling 2018 har også tidligere sluppet navn som Chêne, LÜT, Ondt Blod og Sløtface.

Festivalsjef Thomas Ryjord sier følgende om slippet:

"Vi ser fram til to fullpakkede kvelder på henholdsvis Byscenen/Byscenen Anneks og Olavshallen Lille Sal/Fru Lundgreen under festivalen med en lineup som vi mener
er de mest spennende bandene innenfor hardere musikk i Norge om dagen.
Årabrot har vi faktisk forsøkt å få på festivalen hvert år siden vi startet i 2011, og endelig klaffet det med reiseruten deres. "

Mer info om artistene:

Årabrot
De norske rockepionerene i Årabrot har holdt sammen i 12 år og helt fra begynnelsen i Haugesund har de klart å provosere med sin kontroversielle grafikk og sine uvanlige pressebilder. Vokalistens stemme har blitt beskrevet som noen som nettopp har rømt fra en mentalinstutisjon. De har vokst fra dette til å bli et kultband, med hardcore fans over hele verden. De er kjent for å ikke gjøre ting på den tradisjonelle måten, men vant likevel Spellemannspris for beste metal album i 2012.

Siden den gang har de turnert rockeklubber i Skandinavia, Europa og USA, men de har også komponert musikk for stumfilmer som "Die Niebelungen" og "Doctor Caligari". De har slått seg sammen med The Quietus-grunnlegger John Doran på hans spoken word tour. De har blåst hele kunstgallerier unna med sin brutale, men likevel sofistikert lyd.
Nå har Årabrot har nettopp spilt inn sitt åttende (!) album, «Who Do You Love» og vi gleder oss til de kommer til Trondheim Calling i februar!

 

BloodCommand_Promo2016_Haara04_preview.jpeg
Blood Command

 

Blood Command
I 2017 spretter Blood Command tilbake til offentligheten med et album spekket med frekke og grandiose hits.
Etter to album, en rekke EPer og fire radiohits er Blood Command sultnere på suksess enn noen gang. Soundet har fremdeles det distinkte fingeravtrykket til produsent og låtskriver Yngve Andersen: Spisst nok til at du blir utfordret, men bredt nok til at du får lyst til å slenge hendene i været og løpe ut i folkehavet. Siden forrige album har Andersen høstet stor anerkjennelse som suksessfull produsent, og står bak flere monster-hits. Men Blood Command er og blir hans hjertebarn.

Blood Commands tilbakekomst viser et band som aldri har hørt så bra ut som nå. Vokalist Karina Ljone er sintere og mer treffsikker en noen gang, ninjariffene smidigere og trommis Sigurd Hakaas setter ny standard innen actiontromming. Det hele leveres med nådeløse stikk av morderiske hooks. Høres dette rart ut? Det er fordi du ikke har hørt albumet ennå!
Blood Commands tredje album har fått tittelen Cult Drugs og slippes i april på Fysisk Format.

 

sunswitch_preview.jpeg
Sunswitch

Sunswitch
Blytung doom, eksperimentell ambient, instrumentalt og søkende. En moderne powertrio – tuba, el-bass og trommer, bestående av Kristoffer Lo, Trond Frønes og Thomas Järmyr. The highs are high and the lows are low.

 

Etter år med stillhet er SUNSWITCH tilbake. Albumet «Totality» slippes på Crispin Glover Records den 19. januar. Utgivelsen markeres og feires under Trondheim Calling 2018!

 

CASTRO_preview.jpeg
CASTRO

 

CASTRO
CASTRO består av medlemmer fra noen av de virkelig store navnene i norsk punk og nittitalls-undergrunnsrock, som Life..but how to live it, Israelvis, The School, Funny Farm og Angor Wat. Med sine tidligere band har medlemmene i CASTRO et utall europaturnéer, albumutgivelser og festivalopptredener bak seg.

For tiden holder de seg helst hjemme, men har likevel latt seg bevege til å gi deg essensen av fire tiår med alternativ, svartkledd rock på årets Trondheim Calling. Bandet, som hverken dyrker Satan eller underholdningsbransjen, spiller skamløs samtidspunk uten glimt i øyet, og er snart ute med sitt andre album, Infidelity, på det engelske selskapet Boss Tuneage Records.

 

attan_cred LINNMELUM_preview.jpeg
ATTAN

 

ATTAN
Den nord-norske vinteren er kjent for en lang mørketid og kompromissløse minusgrader. At brorparten av medlemmene i det Oslo-baserte ATTAN er født her, er et faktum som ikke lar seg skjule. En fandenivoldsk kulde ligger som et iskaldt teppe over dommedagsklanger, marinerer i låter stappet med aggresjon fra begynnelse til slutt.

Med kun en ep-utgivelse tilgjengelig for publikum, har ATTAN skapt et betydelig engasjement i løpet av de siste to årene. Merittlisten inkluderer signering til det Los Angeles-baserte plateselskapet Shelsmusic, en rekke lovord i norsk og internasjonal presse og en solid dose festivalspillinger, på blant annet Øyafestivalen.

Det stilles nå store forventninger til debutplaten som ferdigstilles i disse dager, med et planlagt slipp i løpet av våren 2018. ATTAN spilte på Trondheim Calling i 2016, og vi gleder oss til de kommer tilbake!

 

ieatheartattacks_preview.jpeg
Ieatheartattacks

 

Ieatheartattacks
IEatHeartAttacks følger mange års eksperimentering, noe som resulterer i en rå, men raffinert lyd. Selv om IEatHeartAttacks har sitt navn fra en Blood Brothers låt, ble Jompi og Noppers ungdom formet av norsk hardcore anno 2000, med band som JR Ewing, Snöras, Kaospilot og The Spectacle som har gitt varige inntrykk.

Forsterket av bassist Erik, har Ieatheartattacks lagt en melodisk nerve med sofistikerte detaljer, til sine tidlige år. Låtskrivingen følger det klassiske punk etoset "less is more": Når budskapet er levert, avsluttes låta. Det er en unik flyt i IEatHeartAttacks, med deres blanding av harmonier, disharmonier og No Waveish Up-tempo sammen med fengende breaks.

 

leonov_preview.jpeg
Leonov

 

Leonov
Leonov er et post-metal band basert i Oslo. Musikken blir beskrevet som mørk og industriell, og er fullpakket med store massive lyder og en hypnotisk vokal som flyter over de tunge repetitive partiene. På konsertene velger de å la musikken snakke for seg selv, og lar deg forsvinne inn i et univers med blendende toner og eksistensielle kriser.

Leonov ble dannet for 7 år siden, og ga ut sitt første album i 2014. Utgivelsen ble starten på en rekke konserter i inn- og utland, og singelen "Tempest" ble kåret til Ukas Urørt av P3. Bandet jobber nå med sitt andre album ved navn "Wake" som kommer i 2018. Musikken blir tyngre og mørkere, men bandet holder fortsatt på sin kjærlighet for store lydbilder, og fusjonen av ulike sjangere. Leonov finner sin inspirasjon i band som Cult of Luna, Year of Light, GYBE, OM og Chelsea Wolfe.