IN FLAMES – Oslo Spektrum

IN FLAMES – Oslo Spektrum

Det ble dessverre ingen flammer i dag. Det er nesten på dagen 11 år siden jeg så dem første gang, og som en langtidsfan av In Flames hadde jeg enormt høye forhåpninger til showet. Dessverre ble jeg litt skuffet

In Flames, Oslo Spektrum // Foto: Aleksander Espelid 

Jeg må starte med å si at bandet fortsatt holder koken. Anders Fridén er en rå frontmann og har et høyt energinivå hele veien. Resten av bandet er relativt rolige, men fortsatt greit underholdende. Lyden er over snittet bra og det meste sitter!

På produksjonssiden var det ikke spart på en eneste krone. Lysshowet var spektakulært og sceneriggen var noe helt eget med både trommis og keys plassert på høye plattformer. Den gigantiske Jesterhead-dukken ga en helt ekstra dimensjon til oppfattelsen av showet. Jeg ble veldig godt tilfredsstilt både som publikummer og fotograf her.

Det som derimot skuffer meg, er et todelt problem. Det første er at de spiller noen av låtene såpass forskjellig fra originalversjonen at det er til tider vanskelig å henge med. Punkt nummer to er setlisten. Personlig synes jeg det var en merkelig sammensetning av låter, da den manglet flere av de store klassikerne og publikumsfavorittene. Fraværet av f.eks My Sweet Shadow og Cloud Connected er uforståelig.

Sett bort fra de små skuffelsene var det alt i alt en veldig underholdende konsert!