AVENGED SEVENFOLD slipper deluxe versjonen av THE STAGE den 15. des

AVENGED SEVENFOLD slipper deluxe versjonen av THE STAGE den 15. des

Photo by Jeff Forney
 

Avenged Sevenfold ble et av verdens største rockeband ved å skape sitt eget sound som brøt igjennom barrierer som språk, avstand og kultur. De løftet hele sjangeren opp til et nytt nivå og satt en ny standard med en rekke suksessfulle album, derav deres gjennombrudd fra 2005 som solgte til platinum «City Of Evil», deres 2007 platinumselgende «Avenged Sevenfold» og to påfølgende album som gikk til nr 1 på Billboard’s Top 200 Album Charts: «Nightmare» (2010) og «Hail To The King» (2013).  De har mottatt Diamant-, Platinum- og Gullplater for albumsalget i nesten ett dusin land, nådd over en milliard videovisninger og milliard+ streams på Spotify. De har konstant holdt seg som ett av de mest spilte bandene på rock radioer på over ett tiår med flere singler, og har headlinet arenaer og de største rockefestivalene verden over. Bandet har en velfortjent en massiv internasjonal fanskare med millioner av die-hard fans.

 

Bandet slipper nå deluxe versjonen av det kritikerroste albumet THE STAGE (Capitol) 15. desember! Den nye utgaven inneholder hele 7 nye studiolåter, samt 4 tidligere uutgitte liveinnspillinger fra bandets forrige konsert på The O2 Arena i London. Blant de 7 nye bonussporene er også Avenged Sevenfold’s nye singel og enestående cover av Pink Floyd-klassikeren «Wish You Were Here».

 


Deluxe versjonen av THE STAGE kan forhåndsbestilles digitalt HER eller fysisk HER (CD-en og vinylen av deluxe versjonen kommer med eget linseformet spesialcover).

Frontfigur og vokalist M.Shadows sier følgende om Avenged Sevenfold’s cover av «Wish You Were Here»: «Det var denne låten som dro oss i gang med alle coverinnspillingene. Jeg har alltid elsket denne sangen og siden jeg følte det ville være umulig å fange dysterheten i originalen, bestemte vi oss for en annen tilnærming. Låten er gripende, og på en slik måte som passer godt til alt det som skjer i verden i dag. Så vi gjorde en noe mer moderne vri av sangen for å re-introdusere den i en tid hvor den kan hjelpe mange av oss med å sette ord på følelsene våre.»

Denne deluxe versjonen utgjør det siste kapittelet i en innovativ albumsyklus som begynte for 12 måneder siden da Avenged Sevenfold ble det første rockebandet noen sinne til å gi ut et album helt uannonsert digitalt og fysisk; THE STAGE. Millioner av overrasket fans fikk den gode nyheten da bandet (M. Shados på vokal, Synyster Gates og Zacky Vengeance på gitar, Johnny Christ på bass og Brooks Wackerman på trommer) annonserte utgivelsen under en live-stream av en konsert fra taket på Capitol Records Tower i Hollywood, CA. Dette banebrytende eventet var også en 3D / 360-graders ‘virtual reality’ opptreden som gav fans over hele kloden muligheten til å oppleve Avenged Sevenfold sitt fantastiske show på en unik måte og som om de var til stede.

 

The Stage - Deluxe Version Artwork_preview.jpg

 

Flere måneder senere annonserte det fremtidsrettede bandet planen om å forvandle THE STAGE til et voksende skaperverk ved å legge til flere nye låter på en periode over flere måneder.

Disse sangene – som begynte med den glimrende gjengivelsen av en Mexikanske folkesang, Malagueña Salerosa” – har hittil ikke vært tilgjengelig for salg, så den enorme etterspørselen fra fansen rundt disse sporene har vært med på å ta albumet videre til neste steg og utgivelsen av deluxe versjonen nå i desember.

I tillegg til albumets 11 originalspor inneholder deluxe versjonen A7X’s egen tolkning av Mr. Bungle’s “Retrovertigo,” originalsporet “Dose,” en cover av Del Shannon’s 1961 toppliste-hit “Runaway” (med gjesteopptreden av Vandals-gitarist Warren Fitzgerald og vokal gjort av Avenged Sevenfold’s gitarist Zacky Vengeance), bandets egen versjon av The Beach Boys sin 1966 hit “God Only Knows”, og deres gjengivelse av Rolling Stones sin “As Tears Go By.” De fire liveinnspillingene som også er på deluxe utgavens tracklist er “The Stage,” “Paradigm,” “Sunny Disposition” og “God Damn.”

Rolling Stone skrev at THE STAGE var “episk og eventyrlig” og “den mest aggressive og sære musikken i kvintettens karriere”. NME, Q, The Guardian, Guitar World, Metal Hammer, Revolver, Metal Injection, Alternative Press, Drum, Total Guitar og Classic Rock er blant myriaden av presse som hyllet albumet ved å kalle det “et metal-mesterverk”.

Stage turneen som allerede har mottatt en mengde rosende anmeldelser i Europa, skal nå også tas på veien i Nord Amerika. Etter den nylige konserten i 02 Arena hyllet London Evening Standard Avenged Sevenfold som et globalt fenomen og skrev at konserten var «underholdning for kongelige». The Guardian skrev en 4-stjerners anmeldelse fra konserten i Glasgow full av ros, og kanskje den beste oppsummeringen av bandets liveopptreden kom fra Kerrang!: «du har aldri sett noe lignende».

 

A7X Tour_preview.jpg

 

Turnedatoer for Nord Amerika:

January 12 – Nashville, TN @ Bridgestone Arena

January 14 – Grand Rapids, MI @ The Van Andel Arena

January 16 – Reading, PA @ Santander Arena

January 17 – University Park, PA @ Bryce Jordan Ctr – Penn State University

January 24 – Green Bay, WI @ Resch Center

January 25 – Peoria, IL @ Peoria Civic Center

January 27 – Sioux Falls, SD @ Denny Sanford Premier Center

January 31 – Biloxi, MS @ Mississippi Coast Coliseum***

February 2 – North Little Rock, AR @ Verizon Arena

February 3 – Evansville, IN @ Ford Center

February 6 – Wichita, KS @ INTRUST Bank Arena

February 8 – Lincoln, NE @ Pinnacle Bank Arena

February 9 – Cedar Rapids, IA @ US Cellular Center

February 11 – Fargo, ND @ Fargodome

***=billettsalg fra 10/13