VÖLVUR – Ny eventaktør i Bergen

VÖLVUR – Ny eventaktør i Bergen

Tidligere i vår ble jeg tipset om et nytt eventselskap i Bergen som skulle kalle seg VÖLVUR. Bak navnet VÖLVUR står de to jentene Jenny Colleen McInnis og Ragne Hagrum Gjengedal og de har i skrivende stund allerede vært gjennom sine to første arrangementer. For å finne ut litt mer om jentene og hva VÖLVUR egentlig er, ble intervju avtalt og gjennomført. Her kommer resultatet av vår digitaliserte samtale.

La oss begynne med en kort presentasjon. Hva er Völvur og hvem er med på moroa?

Völvur er et Bergen-basert arrangement- og bandtjenesteselskap inspirert av musikk, kunstnere og ulike kunstneriske uttrykk forankret i en tyngre og mørkere natur. Völvur er eid av Jenny Colleen McInnis og Ragne Hagrum Gjengedal.

Jenny er fra Grimsby, Canada og har bodd i Bergen i 11 år. Jennys musikalske hjerte ble vekket av moren hennes før hun kan huske. Inspirerende musikk (celtic, country, rock, oldies) ble alltid spilt i hjemmet, og Jenny og moren hennes ville spille og synge sammen på pianoet så lenge hun kan huske. Jenny har vært involvert i musikk i en eller annen form siden den gangen, enten det er å spille (piano, gitar, vokal, bass, trommer, fiolin, sekkepipe) eller områdene bak kulissene (lyd, administrasjon, arrangement/festivalhåndtering). Jenny har utdannelse i "audio engineering and music industry management, and business marketing and sales".

Ragne er født i Sogn og oppvokst i Bergen. Hun er fra en svært musikkinteressert familie, og er vokst opp med musikk rundt seg hele tiden, klassisk musikk, verdens- og kirkemusikk, og rock. Hun har vært involvert i musikkmiljøet fra før hun kunne gå, enten ved å spille selv (fioloin, vokal, dirigent, og litt fløyte, piano, og gitar), eller i forskjellige prosjekter. I 2001 ble hun første gang med i administrasjon av en stor festival og har siden da jobbet både frivillig og lønnet med organisasjoner, festivaler, musikere og arrangementer. Man kan trygt si at administrasjonen av firmaet er i gode hender. Ragne har utdannelse i middelalderstudier og norrøn filologi.

Volvur_Jenny_+_Ragne_17.jpg
(Jenny Colleen McInnis og Ragne Hagrum Gjengedal)
 

Hva slags tjenester kan Völvur tilby?

Völvur tilbyr en rekke tjenester som spenner fra, og ikke er begrenset til, hendelsesplanlegging, arrangementskonkurranse og bandtjenester, inkludert: søknader om tilskudd, ledelse, PR og enkel regnskapsføring.

Hva slags krav stiller dere til de som ønsker å bruke dere? Må det være metal liksom?

Vi er veldig åpne og ikke spesielt spesialiserte ennå i våre ønsker og krav. Vi er nye og sultne! Men det må absolutt være metal og musikk / kunstnere / kunstformer vi har respekt for og som deler våre visjoner. Som nevnt er vi også veldig lidenskapelige for kunstnere av mørkere natur, slik at dette ikke begrenser seg kun til musikk. Dette kan være kunst, fotografi, film og litteratur for å nevne noen. Ganske enkelt alle former for kunstneriske uttrykk vi føler oppfyller kravene som nevnt, og som inspirerer oss.

Er Völvur geografisk låst til Bergensområdet?

Selvfølgelig er Völvur lidenskapelig om vår "hjemby" Bergen og vil operere mest herfra. Men vi er ikke låst til Bergen, og vi har allerede prosjekter og eventer under planlegging i andre deler av Norge.

Har dere satt dere noen mål med Völvur?

Taket er ubegrenset for Völvur. Vårt hovedmål er å bringe lidenskap, inspirasjon og kjærlighet til musikk, kunst og samfunn sammen. Våre mål er høye, men vi ønsker også å bygge gjennom kvalitet og ikke kvantitet. Vi er ikke interessert i å konkurrere med noen, heller ikke har vi en "go big or go home" holdning. Vi vil gjerne holde intimitet, integritet og lidenskap i forkant. Dette frigjøres veldig for oss, da vi ikke er drevet av å tjene penger, og vil gjerne holde våre arrangementer til en svært rimelig pris. For oss handler det om kjærlighet, lidenskap og respekt for kunstnerne og deres håndverk og de som støtter det, og la denne syklusen fortsette. I det har vi og vil fortsette å nå våre mål.

Volvur_logo2.gif

Hvor kommer navnet Völvur fra?

Völvur er den gamle norske versjonen av ordet, Volva var en veldig kraftig kvinnelig shaman og seer i nordisk mytologi. De var svært respekterte, og hadde stor makt hvis de valgte å bruke den. De kunne bestemme over vær og vind, og spinne fremtiden til mennesker. Vi har ikke et feministisk perspektiv, men vi er likevel stolte over å være to kvinner i et ganske mannsdominert miljø, og synes derfor navnet passet bra. For å gjøre ære på dette ble firmaet grunnlagt 8. mars.

Dere har allerede gjennomført de to første eventene. Hva slags arrangement var dette og hvordan gikk det?

Völvurs første event endte med å bli en innleid kick-off party for Beyond the Gates! Under et møte med Torgrim Øyre, håpet Jenny at han kanskje kunne hjelpe i form av fremming eller artikkel gjennom sine mediekanaler. Etter å ha presentert selskapsplattformen, sa Torgrim: "Jeg liker ideene og initiativet ditt" og tilbød Völvur muligheten til å arrangere et kick-off-fest for Beyond the Gates-festivalen. Med ca 2 uker til A) Start av Völvur (vi hadde ennå ikke lansert selskapet på dette tidspunktet) B) Å planlegge og markedsføre denne hendelsen mens vi i tillegg jobbet med den første offisielle eventen vår! Vi sa ja tvert! Selvfølgelig, for en ære! Vi kan gjøre dette! Time is of the (Dark) Essence!? 😉 Arrangementet var en utrolig suksess. Fra Völvurs side betydde dette at våre visjoner var i ferd med å bli oppfylt. Det varmet å se om lag 150 metalhoder til stede på arrangementet. Vi hadde quiz og DJ. Stian Smørholm som DJ og Quiz Master. BTGs Tema quiz var mildt sagt en utfordring. Det vinnende laget jeg tror vant (to festivalpass) med 2 poeng! HA! Resten av nattens lydspor ble levert av DJs Ørjan Hoest fra Taake og Kjetil Grutle og Ivar Bjørnson fra Enslaved. Det var en flott feiring av metal og vår elskede Beyond the Gates! Jeg er fortsatt i ekstase over at Master’s Hammer kommer! EEEP! (Sier Jenny)

https://www.facebook.com/events/1934225796797080

Vår første event med vårt eget design endte med å bli vår andre event på grunn av BTGs tilbud.
Våre arrangementer heter Fólkvangr, som i norrøn mytologi er Freyas hall, som Valhall. Fólkvangr I – Nidhogg Metal Night var en veldig spesiell kveld for Völvur. En natt gjennomsyret av vakker kunst i form av Nidhogg tatoveringsstudios huldre Jannicke Wiese-Hansen og Annlaug Maria Tolos tattoo artistry samt en fotoutstilling fra Yggdrasil Photo’s Mathis Backe. Vi hadde også med oss Ash Härrison og Sean Parry fra Bergen Tattoo Convention og Turbo Tape Games for å legge til støtte for vår lille kveld! Det var DJ’s, premier og heavy metal all the way og kvelden var igjen en stor suksess for Völvur med over 100 mennesker tilstede!

https://www.facebook.com/events/1240040439383724/

Fikk dere noen respons fra publikum på arrangementene?

Völvur har fått stor støtte og tilbakemeldinger fra metalfolket. Mange sier at vi fyller et tomrom i metalscenen her i Bergen.

Hva er drømmearrangementet?

Bathory with special guests Rush and Darkthrone 😀 Thank you and Good Night

Volvur_Folkvangr2.jpg

Er neste event booket?

Ja. Vår neste event er: Fólkvangr II – Dreadful tales from the land of Nosferatu 24. juni 2017 på BarBarista, Bergen, Norge. Dette igjen, er en veldig spesiell event for oss og de involverte. Costin Chioreanu vil vise et kunstkonsept som vil presentere en eksklusiv serie av verk som vil representere historier om horror fra landet Nosferatu og landsbyer fra Costins hjemland Romania og Karpaterne. Og den musikalske akkompagnement for kvelden vil bli gitt av DJs fra Dark Essence Records. Vi er veldig beæret og glade for å være vert for et slikt arrangement, igjen med slike respekterte og talentfulle mennesker!

https://www.facebook.com/events/1867306216814212/

Noe mer vi kan si om Völvur?

Vi på Völvur vil bare si takk til alle som har vært med oss så langt. Takk for støtten! Vi elsker å gjøre det vi gjør, og ser veldig frem til hva fremtiden vil bringe og hva vi kan bringe til fremtiden for metallscenen i Bergen og Beyond!

Skål for faen! Skål for METAL! Skål for dokkar!

 

https://www.facebook.com/volvur.bergen