HATEBREED – Oslo – Parkteatret

HATEBREED – Oslo – Parkteatret

Det ble en kald start på kvelden da dørene ble åpnet 35 minutter etter planlagt innslipp på Parkteateret pga forsinket soundcheck. Halvparten av de i køen utenfor flyr rett inn på do, den andre halvparten rett i baren. Dette kommer til å bli en heidundranes fest – alle er gira!

Etter ca 7 minutter vandrer Fight The Fight sakte inn på scenen i mørket. Publikum vender oppmerksomheten ditover. Dette er et band som på kort tid har samlet en trofast fanbase.

Personlig er dette et av mine favoritt liveband. Dette er et band jeg har sett vokse helt fra starten, og de imponerer mer og mer på hvert show. Denne kvelden er ingen unntak. Det er helt tydelig at gutta storkoser seg på scenen. De kler virkelig Parkteatret. Høyt energinivå fra start til slutt. Det eneste som er feil med opptredenen til Fight The Fight er at Parkteatret ikke er fullt! Det hadde de virkelig fortjent, ihvertfall når showet er utsolgt.

8dd191b66d8122041382b6ad0a19a355.jpg
FIGHT THE FIGHT
(Photo: Anine Desire)

Dying Fetus derimot, ikke energisk på samme måte. Det er helt tydelig at de er teknisk gode og vet hva de driver med, men i en lineup som denne kvelden kunne de kanskje beveget seg litt mer på scenen. De i publikum som kjenner til Dying Fetus fra før ser ikke ut til å bry seg, man er jo tross alt på konsert for å høre musikk, noe Dying Fetus leverer av høy kvalitet. For de andre i publikum som ikke har noe særlig kjennskap til dette bandet, kan det kanskje bli litt for ensformig. Men de får jobben gjort, og publikum er nå super gira for Hatebreed.

 

 

fb7ca3b4966089fcf89e68d222f87d60.jpg

 

9074ddac149e38dc8b325d0a9f61ff54.jpg

 

e9d98e06248c0f48c8da788bf1b65ab6.jpg
HATEBREED
(Photo: Anine Desire)

Jeg vet ikke en gang hvor jeg skal starte med å skrive om Hatebreed. Et bedre førsteinntrykk tror jeg ikke er mulig! Energien er på topp fra første stund, både hos band og hos publikum! I løpet av første sangen kommer en fra publikum seg opp på scenen, dette skjer ikke bare en gang i løpet av showet. Moshpiten er konstant. Jamey Jasta har forsåvidt sin egen pit på scenen. Det er allsang og armer i været, til og med menn i dress er med i moshpit. Dette er musikk man kan være sint til. Her kan man få ut aggresjon, uten at det gjør noe.

Til å lage så sint musikk, så er Hatebreed en gjeng med decent folk. Når det er 3 sanger igjen må nemlig showet stoppes. Det ligger en fyr på gulvet i moshpiten. Mulig han har brukket noe. Han blir ihvertfall løftet ut av 5 andre karer. Jamey tar da ordet og sier noe sånnt som "målet for kvelden er at dere alle drar herfra med et smil. Vi vil ikke at noen skal skade seg, så pass på hverandre". Og showet fortsetter like brutalt. Målet for kvelden ble nok nådd. Ihvertfall for min del. Dette er det beste jeg har sett på lenge!