Fullstendig galskap i Steinkjer for tredje gang

Fullstendig galskap i Steinkjer for tredje gang

Steinkjer Pønkrockfestival arrangeres i år for tredje gang, denne gang med artister som svenske Mimikry, engelske Wonk Unit og Crashed Out og sterke norske band som Exploding Head Syndrome, The Regent og Lucky Malice.

 

Festivalen ble første gang avholdt i 2015 som feiring av tiårsjubileet til den uavhengige helårsarrangøren Steinkjer Pønkforening. Da med blant andre Charta 77, Cockroach Clan og Ronny Pøbel på plakaten. Hele ti band fordelt på to dager, i et lokale med plass til under 200 personer. Året etter ble det tatt en avgjørelse om at hvis man skulle gjøre det til en årlig tradisjon var det på en betingelse: Man måtte overgå den forrige. Festivalen 2016 hadde derfor artister fra både England, USA og Nederland i tillegg til Norge og Sverige.

Den tredje utgaven av Steinkjer Pønkrockfestival er minst like gal som de forrige to, og økonomisjefen i foreninga har nervøst åpnet meldingene fra de bookingansvarlige etter hvert som det ble klart at de kom til å gå enda mer bananas enn tidligere.

Det er fortsatt samme lokale og samme arrangør to år senere, og dette blir også i år tidenes intimfestival for bråkemusikkentusiaster.

Poster_Steinkjer_PRFestival_17.jpg

 

LITT INFO OM BANDENE:

Wonk Unit

"No band epitomises the glorious spirit of 21st-century Brit punk’n’roll as well as Wonk Unit"

– Gavin Martin, the Daily Mirror

WONK UNIT er et sentralt band i pønkemiljøet i London, har spilt alle de store pønkefestivalene, er konstant på turné, og arrangerer selv sin egen pønkefestival WONKFEST, som i år har 25 band på plakaten. Under ordbokdefinisjonen av "galskap" og "spilleglede" skulle det vært vedlagt en konsertbillett til Wonk Unit. Bandet er kanskje blant de minst selvhøytidelige i verden, men til gjengjeld tar de musikken veldig veldig seriøst, og de har fått mye oppmerksomhet for sitt originale musikalske uttrykk i britisk musikkpresse. Bandet består av et sted mellom to og femten medlemmer, alt ettersom.

 

Mimikry

"Per Granberg sa under Charta 77´s spelning att han trodde Mimikry skulle bli kungarna av stan på fredagskvällen. Han kunde inte haft mer rätt!" 

– Tony Hedström, Dala-Demokraten, i anmeldelse av Mimikry på festivalen Peace & Love 2016

 

Poppønkerne MIMIKRY fra Dalarna i Sverige har siden oppstarten i 1993 spilt tusenvis av konserter, og med sin folkelige stil og refrenger det er lett å synge med på er det ikke rart at de på Spotify har nesten tre millioner spillinger på hitter som "En flicka som är stark" og "Min Sång". Konserten i Steinkjer er foreløpig den eneste bandet har i Norge i år. Som mange andre svenske trallpunkband er det mye samfunnsengasjerte tekster og allsangvennlige refrenger.

 

Crashed Out

"Motorhead meets The Dickies meets Angelic Upstarts meets AC/DC meets Agnostic Front meets Toy Dolls meets Rancid aaaahhhh so just give us a listen and make your own mind up boys and girls!"
(produktbeskrivelse av plata "The One And Only på interpunk.com)

CRASHED OUT fra Jarrow i Nord-England startet band som tenåringer i 1995 og har delt scene med omtrent alle storheter innenfor sjangeren. Bandets ærlige og fengende gatepønk har tatt dem til festivaler og konsertlokaler over hele verden og tar dem nå til Steinkjer. Bandet har gitt ut åtte studioplater, deriblant en split-LP med Angelig Upstarts (som bandet også deler trommis med) i 2011.

 

Exploding Head Syndrome

"Nå hører jeg en god del musikk. En bivirkning av det, er at det er stadig mer sjelden at jeg hører ting som gir meg hakeslepp. Men heldigvis skjer det fremdeles av og til. Nå, for eksempel."

– Krister Wiberg, musikknyheter.no om "World Crashes Down"

Hardcorepønkbandet EXPLODING HEAD SYNDROME fra Oslo startet opp i 2010, og har 3 utgivelser bak seg. Bandets siste album, World Crashes Down, ble sluppet 4. november og har høstet strålende kritikker. Musikknyheter.no gav albumet 10/10, mens Trønder-Avisa gav det terningkast 5. I tillegg har hele 4 av de 10 låtene har fått spilletid på NRK P3.

 

Døden

Om eg skal beskrive døden med få ord må det bli mørkt, trist og litt skremmande. Alle har sine tankar om kva døden er, men den Trondheimsbaserte gruppa med same namn har verkeleg tatt begrepet døden alvorleg og gjort det til sin greie. Tilogmed debutplata kallar dei Døden. Den er mørk, og kanskje litt skremmande, men den er langt ifrå trist.

– Patrick Fardal, Eviglyttar.no

DØDEN spiller trønderrock i begrepets videste forstand og kan være en kjærkommen svirebror for alle anledninger. Angstfull rockepoesi på dialekt med hovedvekt på rockens tilstøtende musikkstiler. Debuttplaten med samme navn som bandet fra 2016 inneholder masse barytongitar og 10 låter omkring temaet i tittelen.

Danger!Man

Bandet Danger!Man fra Oslo startet i 2009 og har nok mest inspirasjon fra 80-tallets hardcore. Var du pønker eller generelt hadde alternativ musikksmak på 80- og 90-tallet er det også stor sjanse for at du har vært på konsert med noen av medlemmene, som har fartstid i band som So Much Hate, Life… But How To Live It?, Bannlyst, Barn Av Regnbuen, Drunk, 2:20, Bøyen Beng og mange flere.

The Regent

Teknisk kjapp gladpønk med masse energi er pakken The Regent er kjent for å levere. EP-en "Initiation" fra 2013 står støtt som en klippe, og bandet jobber nå med sin første fullengder. Singelen "1991" kom i februar og viser tydelig at dette er noe å glede seg til.

Lucky Malice

De tre damene i Lucky Malice har spilt sammen siden 2004 og er rutinerte turister på "pønkeruta" på turné gjennom Tyskland og Vest-Europa. For en sjelden gangs skyld gikk de med på å reise nordover for å spille.

Dirty Toilets

Etter å formelt å ha startet bandet helt tilbake i 1982, våknet DIRTY TOILETS endelig opp i 2003 og bestemte seg for å kjøpe instrumenter… Planlegging tar tid. Etter 6 år som en trio ble bandet til en kvartett i 2009. Her får du en herlig blanding av 80-tallsinspirert UK-punk ispedd OI og litt hardcore. "Sinte gamle menn" blir aldri feil.

Bin Lads

Feit, førti, ferdig, fredag! Tenner du på bitre, men vanskelige eldre menn som covrer obskur gammal norsk punk? Da er bandet BIN LADS midt i blinken for deg! I 2006 gjorde de en slags furore på påskepønk på Steinkjer. De lover samme setliste denne gangen også, men med flere år, et par øvinger og mange flere kilo på baken.

Medlemmene i Bin Lads har også en fortid eller en fremtid i følgende band:

Småpønkarlaget, Snafuss, Håvard I Vaskerommet, Loudmouth, So Much Hair…But How To Cut It?, Ramalama-das Punkabteilung, Brutal Kuk,Larvjudas, Gerd Berg , The New York balls, The Spoonplates, NGU96%, Slumsøstrene, Tante Dille, BurgerBarna, Carl I. Hagens Husokkupantorkester, Morfars Hus, Snørr, Natsjonal Frånt, The Bongoloids, Saup, 120 Smurf, Dårlig Hjort, Dalai Lama, De Brukte Sprøyter, Distrust, Incest We Trust, Tadpole, Bleak Sabbath, S******nger.

 

 

I tillegg blir det på festivallørdagen "frokostkonsert" (sånn rundt klokka 17 eller 18) med artistene Jørgen Dretvik og Karsk Gutan. Begge har et akustisk punka uttrykk på to vidt forskjellige måter.

 

Karsk Gutan

Vømmøl møter pønk. Bandet spiller akustiske låter fra hverdagen på trøndersk skyggeside, med en humor som er ganske spissfindig gjemt bak alle dop- og alkoholreferansene. Har gitt ut albumene Karsk Gutan, Nashkokashk og Karsk Gutan III, men har vært skeptiske til å spille live frem til vi fikk overtalt dem til å gjøre et unntak. Dette blir unikt!

Jørgen Dretvik

Jørgen har fartstid bak trommesettet i flere pønkeband i Trondheim, og etter mange harde livslærdommer er det nå med kassegitaren han deler ærlig og åpent fra sine erfaringer, med sterke tekster i landet mellom pønk og viser. Dretvik imponerte også på foreningas årsmøte i år, og er en generelt fantastisk person det er lett å like, da alt negativt grums heller kommer ut gjennom fantastiske låter.