THE DOGS – Oslo – Rockefeller

THE DOGS – Oslo – Rockefeller

Lørdag kveld var det duket for The Dogs sin releasekonsert på Rockefeller. Et av mange prosjekter Kristopher Schau har vært involvert i. Lørdag må være perfekt dag for et band som The Dogs å ha sine show på, for det er ikke noe tvil om at det var forventet fest.

Et nærmest fullsatt Rockefeller boblet av spenning idet de innleder med innspilt bjeffing. Det kunne for så vidt ikke vært en mer klisjefylt start, men det funker! De entrer scenen til både stjerner og smell. Som forventet går de ut i full fart, og full fart for disse gutta tilsvarer vel så godt som 150% for de aller fleste andre. Det er vel dette som gjør at de har en slik tiltrekningskraft på publikum.

Bikkjene spiller en form for Garasjerock som er både lett å høre på og lett å like. Schau sin særegne vokal hindrer dem i å høres ut som et hvilket som helst annet rock’n’roll band. Han synger verken spesielt rent eller pent, men for musikken de spiller passer dette veldig godt og gjør det hele til en mer spesiell opplevelse.

Fremføringsmessig er det absolutt ingenting å si på kvelden. De er høyt og lavt og bruker hele scenen aktivt samtidig som Kristopher bruker enorme mengder energi på å underholde publikum. Basert på tilbakemeldingene de får fra de oppmøtte var det ikke mange i huset som kjedet seg! Hele showet preges av mye spennende lys og pyroeffekter. Her har de ikke spart på kruttet. Selv om det var nettopp kun krutt den siste pyro-avfyringen bestod av, da den ikke ble mer enn et smell og røyk. Deres koordinerte sceneantrekk funker også særskilt bra.

 

TheDogs_Oslo_17.jpg
THE DOGS live @ Rockefeller April 8, 2017
(Photo: Aleksander Eilertsen Espelid)
 

Et annet veldig positivt høydepunkt var lyden. Her var det tydelig at de ønsket å fremstå så godt de kunne, og personlig synes jeg de fikk det til usedvanlig godt. Det var ingen av medlemmene som spilte over hverandre og det føltes godt å få inn en fin blanding av alt.

 

Spesielt gøy var det da de avsluttet med å droppe bakteppet og avsløre et trommesett nummer to høyt oppe på scenen. Spesiallaget til avslutningsnummeret, Oslo. De klarte å opprettholde samme energi gjennom hele konserten og det føltes aldri som det skulle dabbe av. Dette var min første opplevelse av The Dogs og pga av deres spesielle fremtoning og solide framførelse må jeg bare anbefale alle å se dem om de kan!