LETHE – The First Corpse On The Moon

LETHE – The First Corpse On The Moon

God musikk er god musikk, uavhengig sjanger, og for meg er avantgarde metal ofte et kvalitetsstempel, noe som også er tilfelle med Lethe og deres "First Corpse On The Moon". Dessverre kan denne merkelappen også være et hinder, det er nemlig svært mange som nok garantert ville likt musikken, men som automatisk blar videre når de ser betegnelsen, uten å sjekke hva det egentlig handler om. Lethe er et band du altså bør sjekke ut, samme hvilken sjanger du selv mener du hører til i. Tor-Helge Skei kjenner mange fra Manes, og med seg her har han irsk-sveitsiske Anna Murphy, som var med i Eluveite fra 2006 til 2016. Disse to erfarne og dyktige artistene danner grunnstammen i prosjektet, og med på laget har de en hel haug med mer eller mindre kjente gjestemusikere og vokalister. Musikken er variert, stemningsfull og melankolsk, på grensen til dyster, samtidig som det er melodiøst og fengende. Metal er det ikke, noe grenser til ren pop, men de holder seg allikevel hele tiden på rett side av gjerdet, det blir nemlig aldri totalt kommersielt og "radiovennlig", og heller aldri kjedelig. Lethe skiller seg ut i mengden, noe som er god nok grunn alene til å dykke ned i deres smått unike verden.

https://www.facebook.com/LetheProject/