EARTH ROT – Renascentia

EARTH ROT – Renascentia

Earth Rot er noen ferskinger fra down under. Bandet holder til i Perth i Australia og de ble startet opp i 2013. «Renascentia» er deres andre fullengder og stilarten er ifølge presseskriv og diverse nettsider death/black metal. Dette med stilarten vet jeg ikke helt om jeg er helt enig i…..hele tiden. For her hoppes det fra sjanger til sjanger. Noe er av det mer merkelige slaget og noe er i nærheten av death/black metal. Noe er mer black enn death og noe er av den typen metal som gjør at man mistenker at bandet har slektninger i Sverige, nærmere bestemt i Gøteborgområdet. Saksofon? Jupp, saksofon dukker opp midt i plata og setter meg helt ut i en kort 91 sekunders låt av det roligere melankolske slaget. Alt annet enn extreme metal. I beste fall kan man si at den bryter ned metallen og gir lytteren en liten rar pause. Jeg blir bare satt ut.

Før jeg søkte opp bandet på Google, mistenkte jeg at dette var et svensk band. Man hører veldig mye litt sånn halvmoderne svensk metal her. På sitt beste og raskeste låter Earth Rot ikke helt ulikt Soul Reaper da de var på sitt beste. Når de roer litt ned og pøser på med det mer melodiøse, dukker Gøteborg-vibbene opp, og når de legger bort bortimot alt som har med death metal å gjøre, låter de nesten som et moderne halvsnilt black metal band med visse Dissection-vibber. Ikke i nærheten så bra som Dissection, det må sies. Noen Satyriconske toner av det nyere slaget dukker også opp helt på slutten av skiva.

Hva skal man så konkludere med? Personlig finner jeg dette litt forvirrende og mer og mer kjedelig jo mer jeg hører på det. Andre vil garantert mene det stikk motsatte og for å være litt diplomatisk, ender jeg opp med å gi skiva en treer. Slenger på en liten halvkarakter til, for dette er jo ikke dårlig. Bare litt kjedelig.

https://www.facebook.com/EarthRotband