IN FLAMES på hovedstadsbesøk (18/3)

IN FLAMES på hovedstadsbesøk (18/3)

KULTURKIRKEN JAKOB
(Oslo)

 

18. mars 2017
(dørene åpner kl 20:00)

 

IN FLAMES
 

 

 

 

KONSERTEN ER UTSOLGT!

 18 år leg plikt

 

Facebook Event

 

 InFlames_17.jpg

De albumaktuelle, svenske heavy metal-ringrevene, som er kjent for å fylle arenaer og stadioner til randen verden over, gjester denne gangen en av Oslo mindre, men ytterst stemningsfulle scene, for å avholde en intim og eksklusiv konsert.

I et musikkmiljøet som tilsynelatende består av endeløse sub-sjangre og nye, men forbigående trender, er In Flames pur-eksempelet på standhaftighet. Bandet som har reist jordkloden rundt på turné utallige ganger og solgt ut show på show, samt påvirket og inspirert dagens største metal-band siden etableringen i 1990, har aldri gått på akkord med sin egen, opprinnelige signatur og sound. Formelen er unik og grunnen til bandets enorme suksess.

På bandets tolvte album – Battles – har svenskene imidlertid bevisst gått bort fra sin formel, med hensikt om å utforske nye veier. Et av tiltakene i forbindelse med denne retningen var å samarbeide med den Grammy-nominerte produsenten Howard Benson, som tidligere har bistått band som My Chemical Romance og The Used. Produsenten ble innlemmet i bandets innerste sirkel, med hensikt om å lage et album alle typer In Flames-fans kunne like. Det var gitarist Björn Gelotte og vokalist Anders Fridén som tok fatt på arbeidet med å skape en ny vei, og som del av grepet med å ta noen steg ut av komfortsonen, dro duoen til Los Angeles for å hente inspirasjon og ro til å bedrive nye musikalske tilnærminger.

Det var planlagt at bandet nyeste album skulle bestå av 11 låter, men grunnet den gode kjemien med bandet nye produsent, og hans genuine interesse for å lage bandet beste album noensinne, ente de til slutt opp med 15. Albumet i sin helhet kjennetegnes av (om mulig) skarpere hooks og strammere riff, samtidig som det hele fremstår mer finslepent. Bandet har på sitt nyeste album på imponerende vis funnet en middelvei i ønsket om å utforske nye landskap, men samtidig tydelig klart å bevare sin formålsparagraf: å aldri forsøke å være noe man ikke er. Dette en hårfin balanse, som bandet håndterer det på imponerende vis

 

IN FLAMES
Facebook