BRUTAL KUK – 2016

BRUTAL KUK – 2016

Det er ikke ofte man får LP levert på døra av et band som ønsker anmeldelse av sitt nye album. Men når det skjer, gleder det en gammel vinylsamlers hjerte så til de grader at alle andre albumanmeldelser får vente til denne er anmeldt. Sist det skjedde var det Laserguys som dukket opp med juleplata «HoHoHo» for ni år siden. Som du skjønner, så skjer det ikke så veldig ofte. Men, denne uka skjedde det igjen og nå var det Trondheims gladpønkfavoritter Brutal Kuk som ønsket anmeldelse av sitt nye album «2016».

Skiva inneholder 10 låter, alle i beste Brutal Kuk stil og som totalt klokker inn på 25 minutter. For de av dere som var redde for at Brutal Kuk skulle roe ned med årene, kan jeg berolige dere med at så er ikke tilfellet. Her svinger det fortsatt som bare det. Noen innslag av mer rocka låter og partier finnes det her men det meste handler om god uptempo pønk med den typiske litt manende vokalen med mye trøndersk rim.

Tekstene er som alltid meningsfulle og vil nok gjøre både den ene og den andre tankefull. Krig, krigsofre, tiggere og svartedauden er blant de viktige ting tekstene omhandler på «2016». Gode Ord Dør Sist og Puksen og Ludvigsen har begge bidratt med en tekst hver. Asta Kask fans kan glede seg over en meget god trøndersk cover av «Dom Får Aldri Mig». Den heter selvfølgelig «Dæm Får Aldri Mæ» og er ei låt som kler den brutale kukens musikalske lydbilde på en fortreffelig måte.

Selve vinylen eller vinylpakken er helt nydelig. Flott coverart, stor Brutal Kuk logo på plastmappa, robust cover og en 180 gram tung vinylskive med en herlig mix av grønn, clear og svart vinyl der det grønne og gjennomsiktige er mest synlig. En cardboard CD følger også med i tillegg til tekster og 2 stk signerte og nummererte 12′ coverart prints. Det finnes kun 230 eksemplarer av denne skjønnheten. Det finnes også en litt mer kjedelig svart utgave om du skulle ønske det eller er for sent ute til å skaffe deg en limitert en.

https://www.facebook.com/brutalkuk/

http://www.crispingloverrecords.com/