KEISER – Sitt livs siste samleie

KEISER – Sitt livs siste samleie

KEISER er et relativt ferskt metalband fra Levanger i Nord-Trøndelag. De spiller black metal, har sitt debutalbum ferdiginnspilt allerede og de har for tiden tre liveopptredener bankers. Eternal Terrors Rune Grande tok bruk av e-mail og fikk i stand dette intervjuet med herr Mikael Torseth, en av gruppas originalmedlemmer, i et forsøk på å bli litt mer kjent med nord-trønderne og deres musikk.

Kan vi få noen ord om bandets opprinnelse og bandmedlemmenes bakgrunn?

Jeg og Geir har kjent hverandre i ca. seks år og har spilt sammen tidligere i diverse band og prosjekter. Vi ble enige om å starte et fullstendig lystbetont band med utgangspunkt i black metal, og vi har vel blitt mer og mer seriøse i løpet av de snart to årene vi har spilt sammen. Nylig har vi fått med oss William Aamodt på gitar og Oddbjørn Haugen på bass. I utgangspunktet var de livemedlemmer, men vi klikker godt sammen og har allerede blitt en fin gjeng, så det var bare naturlig å inkludere de som fullverdige medlemmer.

Influenser og inspirasjonskilder, hvor har dere hentet disse?

I realiteten tar vi inspirasjon fra all musikk vi lytter på, men vi kan trekke frem band som f.eks. Moonsorrow, Cobalt, Primordial, Enslaved og Dark Fortress. Tekstene er inspirert av bøker vi leser (se under), urettferdighet og elendighet i verden og ondskap i mennesket.

Dette kan nok være litt vanskelig, men hvilken sjanger vil dere si Keiser ligger i og hvilke andre band er mest nærliggende å sammenligne dere med?

Vi vil vel si at vi har mest til felles med black metal-sjangeren, selv om vi på ingen måte er rendyrka. Du vil nok høre både thrash metal og progrock i musikken vår, og vi prøver å holde uttrykket vårt spennende og variert. Det er vanskelig for oss å sammenligne oss med andre band, men vi har blitt sammenlignet med både Dissection, Aura Noir, Slayer og Witchery.

KeiserTheSuccubus.jpg

Dere har allerede vært i studio og spilt inn skive. Kan vi få noen ord om selve studio-oppholdet?

Det var en relativt kort prosess. Vi hadde spilt inn låtene med trommemaskin (og uten vokal), rett i PC på forhånd, for å være ekstra forberedt. Dermed endte vi opp med å bruke sju dager på å spille inn albumet med god hjelp fra en håndfull venner. På YouTube-kanalen vår har vi lagt ut en 21 minutter lang dokumentar fra studio-oppholdet for de som er ekstra interesserte!

Hva med skiva? Hva kan dere si der?

The Succubus er et konseptalbum der både tekstene og musikken har en rød tråd. Ta temaet fra introen, for eksempel, som går igjen i Eye of Syphilis og tittelsporet. Låtene forteller historien om en mann som ønsker å fremkalle en «succubus», som er en kvinnelig demon som oppsøker menn i drømmene deres. Hun forfører mennene, som kort sagt får sitt livs siste samleie.

For å få denne succubusen til å oppsøke seg, må hovedpersonen vår røyke en demonisk og narkotisk urt. Det hele er løst basert på elementer fra Stephen Kings The Gunslinger (første bok i Dark Tower-serien).

Hvor kan folk sjekke ut musikken til Keiser?

Vi finnes på alle digitale musikktjenester (streaming og salg) samt at vi selv gir ut The Succubus som LP i et opplag på 300. Vi har tenkt å selge plata på konserter, privat og på Bandcamp.

Keiser_17.jpg

Dere skal spille i Trondheim i neste måned, men hvordan er mulighetene for å få sett Keiser i levende live på en scene andre steder i landet?

Per dags dato har vi tre konserter booket:

UFFA, Trondheim 10. februar

Fru Lundgreen, Trondheim 17. mars

Røstad Scene, Levanger 31.mars.

Vi jobber kontinuerlig med å booke spillejobber, både som support og headliner, og vi har som mål å spille i de største byene i løpet av våren og sommeren. Vi prøver også å få spille på festivaler både i år og neste år.

Hva annet kan man si om Keiser på nåværende tidspunkt? Noe verdt å nevne?

Ellers kan vi nevne at vi blir takknemlige om folk sjekker ut musikken vår og kommer på konsertene våre! Etter nesten to år som rent "studioband" har vi blitt i overkant spillekåte og jeg tror både energien og lidenskapen vil være stor når vi spiller.

https://www.facebook.com/keisernor