TONY KÅREID’S INTENSUTOPIA – Shades of Faith

TONY KÅREID’S INTENSUTOPIA – Shades of Faith

  • Rating: 4 / 6

Her har du en godbit for alle som liker prog a’la Dream Theater. Jeg sitter og tramper meg gjennom en konseptskive hvor vi har en fyr som som faktisk spiller alt selv, bortsett fra trommene.

Jeg får med en gang backflash til det herrens år 1999, da Dream Theater ga ut klassikeren "Metropolis Pt. 2 Scenes from a memory". Jeg vil tro at Tony har vært meget inspirert av denne skiva, både melodisk, lydmessig og låtoppbygning.

Jeg vet også at han er en stor fan av DT’s John Pettrucci, så lyden på gitarene er som hentet ut fra fingrene til Pettrucci selv.

Av andre band hører jeg vi stikker innom både Arena og Steve Vai underveis.

Spille/lyd/produksjonsmessig er dette veldig godkjent. Er noe jeg må bemerke, blir det vokalen. Personlig tror jeg denne skiva hadde blitt noen hakk bedre med en annen manns vokal. Det finnes gode partier her og der, men det faller sammen på enkelte låter feks "Hero". Egentlig en bra låt, men vokalen trekker den desværre ned.

Høydepunktene på skiva er "Open your eyes", "Words of wisdom", "Don’t tell me I’m insane" (her nynner jeg faktisk med på refrenget…) og kanonavslutningen "The journey", hvor sistnevnte er oppdelt i 3 deler.

Norsk progmetal som jeg forventer å høre mere fra i årene fremover.