FETID ZOMBIE – Epicedia

FETID ZOMBIE – Epicedia

Da jeg hørte gjennom den første låta på denne fire spors skiva på 35 minutter første gangen, var det to ting som satte seg fast i hjernebarken min. Det første var at vokalen var litt malplassert. Litt pratende mørk og tørr growl som passer bedre som introstemme til grøssere og introer til Destruction konserter. Det andre var at (det jeg trodde var) bandmedlemmene spilte greit nok, men kun som enkeltpersoner. Sammen låt dette alt annet enn tight. Grusomt egentlig og jeg konkluderte for meg selv med at bandet sikkert var ungt og ferskt. Feil tok jeg. Veldig feil også. Det hele låt litt teatralsk og det er det beste jeg kunne si om dette. Men det var førstelåta. Låt nummer to, tre og fire er langt tightere og minst førti ganger bedre og jeg skiftet mening før skiva var ferdigspilt allerede første gangen. Helt topp er det ikke, men det er sykt mye bra her.

Fetid Zombie er ettmannsbandet til Mark Riddick. Det har vært aktivt siden 2007, «Epicedia» er hans sjette fullengder og i tillegg har han gitt ut ikke mindre enn elleve splitter og en EP. Aktivt til tusen altså.

Mark Riddick har naturlig nok som eneste bandmedlem spilt inn alt selv. Han har spilt alle instrumenter og det er et slett tegn at det hele ikke låter mer tight enn det gjør. Det er synd, for mange partier i låtene har et veldig stort potensiale. Skulle du finne på å sjekke ut skiva, ikke forkast den etter den første låta som jeg holdt på å gjøre. Det er de tre siste låtene som gjør denne skiva verdt all den skryt den har fått og kommer til å få.

https://www.facebook.com/pages/Fetid-Zombie/153944411335254

http://tometal.com/