DEFILED – Towards Inevitable Ruin

DEFILED – Towards Inevitable Ruin

Musikken til japanske Defiled har jeg fulgt med på siden jeg fikk oppleve dem live på Inferno i 2004. Kanskje ikke så mye a skryte av, ettersom de kun har gitt ut et album siden den gang og det kom i 2011. Men det var til gjengjeld et album det luktet svidd av. «In Crisis» var tittelen på det og det er utvilsomt det metalalbumet som minner mest om en råmix som jeg har hørt. Husker jeg rådigget råskapen, ektheten og ærligheten i låtene deres. Her var ingenting kludret med. Null finjusteringer og finpuss. Det var total mangel på produksjon i det store og hele. Alt var rått og ekte. Bassen og trommene traff deg midt i trynet og alt hørtes egentlig ut som total kaos.

Nå er japsene ute med nytt album kalt «Towards Inevitable Ruin». På forhånd sagt at det skulle låte enda råere og treffe deg enda hardere i trynet enn hva tilfellet var med «In Crisis». Tja, hva skal man si til det? Produksjonen er litt annerledes enn på den skiva, det skal jeg si meg enig i. Men mye av råskapen og kaoset er borte. I stedet får vi en litt renere sound. Fortsatt er ingenting finpusset i hjel og det hele låter enda mer ekte og ærlig enn på forgjengeren. Eksempelvis er det enkelt å høre at kraften i slagene på den og den symbalen er litt ulik. Små feiltreff høres godt og gitarene er tonet litt ned.

Jeg synes «In Crisis» er et bedre album totalt sett enn «Towards Inevitable Ruin». Sistnevnte har sine øyeblikk som låtene «Subversion» og «Scapegoat», men i det store og hele var «In Crisis» et mer variert album med flere gode låter.

https://www.facebook.com/defiled

http://www.season-of-mist.com/