SONATA ARCTICA utsolgt på kort tid, en trend vi kan like

SONATA ARCTICA utsolgt på kort tid, en trend vi kan like

SONATA ARCTICA skulle spille under årets Trondheim Metalfest, men pga at festivalen er avlyst, er konserten med finnene flyttet til Byscenen hvor de spiller sammen med det svenske bandet TWILIGHT FORCE. Billettene til konserten ble lagt ut onsdag denne uka og før torsdagen var omme, kunne arrangørene melde at konserten var utsolgt. Det har vært flere utsolgte konsertert i Trondheim den siste tiden og dette er en ny fin trend som alle vi som driver med og liker musikk liker veldig godt. Utsolgte konserter betyr flere konserter og flere band som ønsker seg til byen. Win – win for alle tenkelige involverte.

 

 

Pil.gif
 

Inty med Eirik

 

 

Pil.gif
 
SonataArctica_16.jpg

Lineup

Tony Kakko – Vokal
Elias Viljanen – Gitar
Pasi Kauppinen – Bass
Henrik Klingenberg – Keyboards
Tommy Portimo – Trommer

 

Pil.gif
 
 SonataArctica_14.jpg

Biografi

SONATA ARCTICA startet opp som Tricky Beans i 1996. I begynnelsen gikk det i hard rock, men de gikk etter hvert over til power metal type Stratovarius. Opprinnelsen til bandet er den finske byen Kemi, som ligger drøye 10 mil nord for Oulu, og de ble grunnlagt på slutten av 1995 av Tommy Portimo, Marko Paasikoski og Jani Liimatainen. Tony Kakko og Pentti Peura ble med noen måneder senere og de spilte inn tre demoer som aldri ble sendt til noe plateselskap. De kalte seg Tricky Means en stund før de valgte navnet SONATA ARCTICA etter noe press fra Spinefarm, som de fikk platekontrakt med i 1997. Noen utskiftninger i lineup har det vært, men det har vært en ganske stabil lineup siden 2000. Kun trommeslager Tommy Portimo og vokalist Tony Kakko har vært med hele tiden, mens de tre øvrige fra dagens lineup har hhv vært med siden 2003 (Klingenberg), 2007 (Viljanen) og 2014 (Kauppinen). 

SONATA ARCTICA har gitt ut åtte fullengdere. "Ecliptica" (1999) var deres første mens "Pariah’s Child" (2014) var deres siste. For å feire at det var gått 15 år siden debuten (Ecliptica" kom ut, spilte SONATA ARCTICA inn skiva på nytt og kalte den "Ecliptica: Revisited – 15th Anniversary Edition"

SONATA ARCTICA er kjent for å gjøre mange coverlåter og de har covret artister og band som METALLICA, STRATOVARIUS, BETTE MIDLER, DEPECHE MODE, SCORPIONS, HELLOWEEN, GARY MOORE, PANTERA, ALICE COOPER og GENESIS.

 

Pil.gif
 
SonataArctica_logo.jpg

Diskografi

ECLIPTICA (1999)
SILENCE (2001)
SONGS OF SILENCE – LIVE IN TOKYO (2002)
WINTERHEART’S GUILD (2003)
RECKONING NIGHT (2004)
FOR THE SAKE OF REVENGE (2006)
UNIA (2007)
THE DAYS OF GRAYS (2009)
STONES GROW HER NAME (2012)
PARIAH’S CHILD (2014)
ECLIPTICA: REVISITED – 15TH ANNIVERSARY EDITION (2014)

 

Pil.gif
 

Musikk

 

 

Pil.gif
 

Linker

 http://www.sonataarctica.info/

https://www.facebook.com/sonataarctica

 http://www.spinefarmrecords.com/

 http://www.nuclearblast.de