AMON AMARTH til Oslo i desember (15/12)

AMON AMARTH til Oslo i desember (15/12)

Sentrum Scene – torsdag 15. desember

Amon Amarth til Sentrum Scene!

 

Amon Amarth er tilbake i hovedstaden i desember.
Ifølge eget utsagn større, modigere og bedre enn noensinne!

Svenske Amon Amarth la grunnsteinen på midten av 90-tallet, og tilførte ny dramaturgi til metalsjangereren med tekster om norrøn mytologi, og musikk med knusende rytmer, forfinede melodier og berusende refrenger.

Bandet debuterte med «Once Sent From The Golden Hall» i 1998, og vokste siden for hvert album, med et definitivt gjennombrudd i 2008 med klassikeren «Twilight Of The Thunder God», hvor Johan Hegg, Olavi Mikkonen, Johan Söderberg, Fredrik Andersson og Ted Lundström for alvor perfeksjonerte formelen sin.

AmonAmarth_16.jpg

– Vi har vokst for hvert album. Vi har aldri fulgt trendene, og trendene har aldri fulgt oss. Vi er på egen hånd, og gjør det vi elsker. Vi har planlagt så mange konserter i år at det er vanvittig – men det er dette vi lever for, sier vokalist Johan Hegg.

Dagbladet beskrev bandet slik i anmeldelsen av albumet «Surtur Rising»: «Vikingene fra nabolandet har gjennom en årrekke perfeksjonert den storslagne og bredbeinte metalen sin til å bli en kraftutblåsning det er vanskelig å ikke la seg begeistre av … Gjengen skriver brautende og ultrafengende riff som krever sin luftgitar og krydrer med melodier som umiddelbart sitter i øret.»

Tidligere i år returnerte Amon Amarth med sin 10. utgivelse. «Jomsviking» er en konseptplate som har blitt den reneste oppvisning i cinematisk og melodisk metal, hvor de også har fått vokalhjelp av Doro Pesch.

– Når du lager et album som dette lager du i grunnen musikk til en film. Du følger bestemte stemninger. Etter ti album trengte vi nye utfordringer, og vi er virkelig stolt av det vi har skapt, sier gitarist Olavi Mikkonen. – Vi vil ganske enkelt være mer. Større show, større produksjon, alt skal være større og bedre. Jeg er ganske sikker på at det blir slik, også. Det er gode vibber i bandet, og jeg tror det blir et helvetes bra år.

Billetter i salg onsdag 29. juni kl 10.00.

Bill. kr. 450,- + bill.avg.

18 år leg.