BLACK FUCKING CANCER – Black Fucking Cancer

BLACK FUCKING CANCER – Black Fucking Cancer

Black metal fra hjembyen til årets tapende Stanley Cup finalist San Jose Sharks, det trodde jeg vel aldri jeg skulle anmelde her i Eternal Terror. Ei heller like det noe særlig. Men inn i mailboksen dukket det opp ei selvtitulert skive fra en trio som kaller seg Black Fucking Cancer. Utgitt på Osmose denne uka. Dette var ei skive det luktet svidd av. Den var variert, rå og brutal og jeg likte den fra første tone av.

Bandet. Black Fucking Cancer er som sagt en trio, men de var en kvartett i sine to første leveår. Men etter at bandet ga ut sin eneste demo «Summoning Aural Hell» i 2011, har bandet vært en trio. Alle tre i bandet har fartstid i flere av de samme bandene, så dette er utvilsomt gutter som liker å spille sammen.

Musikken. «Black Fucking Cancer» inneholder sju låter med nøyaktig en times spilletid. Musikalsk høres dette mest ut som en herlig blanding av Pseudogod (Rus), Odraza (Pol) og våre egne Mayhem og Execration. Å beskrive musikken er som dere skjønner er ikke helt enkel å beskrive, men jeg kan prøve å sammenligne den med en bil som har minst en seks trinns girkasse. Og det gires mye. Første gir: ekstremt seigt, nesten på grensen til Park. Andre gir er sakte, tredje er midtempo mens fjerde er noe raskere. Femte gir er raskt og sjette giret/superturbogiret er som det høres ut som. Det gires ikke nødvendigvis fra 1 til 2 og videre til 3, 4, 5 og 6. Nei da, her hoppes det fra det ene til det andre hele tiden. Det er litt motorskrammel og sjarmerende ulyder over hele fjøla. Det er rått, kaotisk, rotete, tøft og samtidig vakkert som bare faen. Noe overraskende at en trio skal kunne klare å lage så mye godlyd på en gang, men Black Fucking Cancer klarer det fint.

Denne godbiten av ei black metal skive er definitivt noe av det beste jeg har hørt på lenge og jeg er ikke i det minste tvil om at det er mange der ute som ikke vet om den, men som definitivt vil like den. Sjekk den ut! Du vil ikke angre.

http://blackfuckingcancer.bandcamp.com/

http://www.osmoseproductions.com/