ROSKILDE 2016

ROSKILDE 2016

ROSKILDE FESTIVALEN i Danmark har vært arrangert hvert år siden 1971. Festivalen ble startet av 2 studenter på 17 og 18 år som gikk sammen med en promotør om arrangementet. Den gang over 2 dager med 20 band og med rundt 10 000 tilskuere hver av dagene. Allerede året etter tok stiftelsen Roskilde Foundation over og har siden den gang drevet festivalen. Festivalen er den største i Norden og hadde intet mindre enn 130000 mennesker innenfor portene i 2011 og 2013. I 2014 hadde de angivelig sin største konsert noensinne med ca 100000 på Rolling Stones. Noe offentlig totaltall for 2014 og 2015 er ikke å oppdrive, men med et slikt besøk på en konsert og en festival som varer i syv dager, er det lett å forstå at tallet i 2014 var langt over 130000.

For å få plass til alle disse menneskene, består i dag festivalområdet av ikke mindre enn 1 og en kvart million kvadratmeter. Roskilde har i dag hele 7 scener der Orange er den største med en kapasitet på over 60 000 mennesker.

Årets Roskilde Festival er den 46. i rekken og det er ganske imponerende at en musikkfestival har fått hjulene til å gå rundt så lenge. Det er vel også ganske klart at Roskilde er en av de festivalene i hele verden som går best økonomisk. Roskilde har i de senere år vært drevet av flere tusen frivillige og millionoverskuddet er blitt fordelt og gitt til diverse verdensomspennende humanitære organisasjoner.

Det er tilsammen 183 band og artister som vil spille under årets Roskilde Festival. Det mest interessante for folk med en noe hardere musikksmak vil nok være blant annet RED HOT CHILI PEPPERS, TENACIOUS D, BIFFY CRYRO, BRING ME THE HORIZON, GHOST, GOJIRA, KVELERTAK, MESHUGGAH, SLAYER, BLUES PILLS, CATTLE DECAPITATION, DANKO JONES og TSJUDER.

 

Pil.gif

 

LITT INFO OM FESTIVALEN

 

Tickets.gif

Billetter:

8 dagers festivalpass: UTSOLGT
Dagsbillett onsdag: DKK 995,-
Dagsbillett torsdag: DKK 995,-
Dagsbillett fredag: UTSOLGT
Dagsbillett lørdag: UTSOLGT

Billetter bestilles fra http://www.roskilde-festival.dk/tickets

 

TMF_hotel.jpg

Overnatting:

Det kryr av campingtilbud på Roskilde: Sjekk liste her.

 

 

Lineup:

Roskilde_bands_16.jpg

 

Pil.gif

 

VIDEO

 

MUSE – Roskilde 2015