GOJIRA – Magma

GOJIRA – Magma

Fredag 17. juni er det julaften for GOJIRA fans. Da slipper bandet sitt nye album kalt "Magma". Dette er Gojiras sjette fullengder og deres andre på Roadrunner Records. Vi feirer plateslipper med listening party, kunstutstilling og quiz på Fru Lundgreen kvelden før (torsdag 16. juni). Det vil bli muligheter for å nyte kald drikke, flott lokal miljøvennlig kunst og "Magma" over anlegget. Som premie i quizen kan vi blant annet friste med en meget eksklusiv greie fra Mario Duplantier i Gojira. Finn fram Gojira skjorta di og bli med på feiringen! Moroa starter kl 20:00.

 

Pil.gif

 

GOJIRA

Gojira_16.jpg
 

Annerledesmetalbandet Gojira er et band som har låttekster som i hovedsak handler om naturvern, forurensning og vår grønne planet osv og som spiller progressiv metal som det er omtrent umulig og ikke like. De hadde føttene godt plantet i death metal skoa i sine første år. Mid- til mid-tempo pluss med de typiske Gojira avstikkerne der de beveger seg inn og ut av andre sjangere samtidig med at det hoppes fra en takt til en annen. De beveget seg etter hvert mer bort fra den beinharde death metalscenen og inkluderte det meste de kunne finne på fra andre sjangere og de opprettet sin egen stil/sjanger. Headbangervennlige tekniske riffpartier med et glimrende samspill mellom trommer og gitar som avslutning på låtene sine, var et av bandets tidligere kjennetegn. Mange band har tydelig blitt influert av denne stilen, og spesielt i metalcorescenen har mange band hentet denne ideen fra Gojiras musikalske verden. En annen ting som kjennetegner Gojira er at der andre band har lover, regler og normer man skal følge, bryr ikke Gojira seg om slikt. De hopper over en takt, ett eller flere riff er plutselig falskt eller overganger droppes helt. Og det uten at ting blir feil.

Gojiras store gjennombrudd blant den mest ihugga metalfansen ble tredjealbumet "From Mars to Sirius" fra 2005. Bandet hadde byttet ut det litt rå og uferdige soundet sitt til et mye mer produsert sound. Med låter som "Flying Whales", "The Heaviest Matter of the Universe" og "Backbone" vokste fanbasen deres og da oppfølgeren "The Way of all Flesh" kom tre år senere, åpnet Gojira alle dører til musikkelskere og folk som normalt ikke liker beinhard metal, tok Gojira til sine hjerter. I 2012 slapp de "L’enfant Sauvage" som ble bandets store kommersielle gullkammer. Gojira var nå blitt allemannseie og de spilte på alt av festivaler rundt omkring i verden og Metallica tok dem med på flere store turneer verden rundt.

Gojira lever for å spille konserter og de har vært flere ganger i Norge. Både Bergen, Oslo, Tønsberg og Trondheim har hatt besøk av franskmennene, som elsker å spille på nye steder hele tiden. Denne sommerens Gojira konserter i Norge er derfor lagt til Bukta i Tromsø og Malakoff i Nordfjordeid.

 

 

"MAGMA"

 

gojira_magma.jpg
GOJIRA
"Magma"

Release: June 17, 2016

Roadrunner Records

1. The Shooting Star 05:42
2. Silvera 03:33
3. The Cell 03:18
4. Stranded 04:29
5. Yellow Stone 01:19
6. Magma 06:42
7. Pray 05:14
8. Only Pain 04:00
9. Low Lands 06:04
10. Liberation 03:35

 

 

Pil.gif

 

 Gojira_Magma_goldvinyl.gif Gojira_Magma_blackvinyl.jpg

FORMAT:

CD

VINYL (Svart)

VINYL (Gold)

DIGITAL

 

Pil.gif
 
 

DISKOGRAFI

 

Terra Incognito (2001)
The Link (2003)
From Mars to Sirius (2005)
The Way of all Flesh (2008)
L’Enfant Sauvage (2012)
Magma (2016)

 

 

Pil.gif
 
 

KOMMENDE KONSERTER

 

22. juli – Bukta (Tromsø)
23. juli – Malakoff (Nordfjordeid)
 
 

 

Pil.gif

 

LISTENING PARTY

 

gojira_magma.jpg
GOJIRA
"Magma"

Fru Lundgreen
Trondheim

 
16. juni 2016
 Kl 20:00
 
 

 

Pil.gif

 

KUNSTUTSTILLING

 

KUNSTNERE:

ANNE MARGRETHE SJØFLOT
STEINAR MYRAUNE
MARI OSELAND
 

 

Pil.gif
 
 

QUIZ

 

LP_Poster_Gojira_16_black_medium.jpg
 
Det vil bli arrangert en liten Gojira quiz der "Magma" vinyl, "Magma" CD, et Mari Oseland trykk og en eksklusiv skisse/motiv av Mario Duplantier er premier.
 
 

 

Pil.gif

 

 

SPONSORER

 

Gojira

Roadrunner Records

Warner Music Norway

Fru Lundgreen

Eternal Terror Live