TONS OF ROCK 2016

TONS OF ROCK 2016

TONS OF ROCK ble arrangert for første gangen for to år siden og ble en umiddelbar suksess. Beliggenheten, bandene, gjennomføring og den store tilstrømningen av folk ble like bra som alle de involverte hadde håpet på og allerede nå i år tre kan Tons of Rock med rette kalle seg Norges festivalflaggskip.

TONS OF ROCK blir arrangert på erverdige Fredriksten Festning i Halden. Med sin unike beliggenhet, har Tons of Rock Norges og kanskje Europas flotteste omgivelser og når lineup til tillegg består av band fra ypperste hylle der BLACK SABBATH, ALICE COOPER, MEGADETH, EUROPE og GHOST som de aller største bandene, da vet alle at dette blir en gedigen fest.

Fredriksten er en festning i Halden (byen het Fredrikshald fra 1665 til 1928). Forsvarsverk der festningen ligger i dag ble bygget i årene 1640-45 i forbindelse med Hannibalfeiden. Selve Fredriksten festning ble påbegynt i 1661 og er oppkalt etter den dansk-norske kongen Frederik III (1609–1670).

Festivalen vil ha sin egen festivalcamp som ligger helt inntil festivalområdet. For de som ønsker å bo under tak, finnes det flere overnattingsmuligheter i Halden. Det tar 15 min. fra Halden sentrum, til du står oppe på festningen.

BlackSabbath_16.jpeg
BLACK SABBATH

Lineupen toppes som nevnt av BLACK SABBATH, ALICE COOPER, MEGADETH, EUROPE og GHOST, men man vil tro at band som BEHEMOTH, RIVAL SONS, RAGA ROCKERS, VREID, BLUES PILLS, LEPROUS, SIXX:AM, CONVERGE, AUGUST BURNS RED, BLACK DEBBATH, AMON AMARTH, PAIN og RED HARVEST også vil være noe folket vil se og oppleve. Tilsammen skal 4Et d band i ilden så det er mer enn nok å velge i.

Et dagspass koster 830 (torsdagen er utsolgt), helgepass koster 1505 og festivalpass koster 2320 kroner.

Billettsalget ligger foran fjoråret og det ble meldt tidligere i uka at det kun er 1500 festivalpass igjen til årets TONS OF ROCK.

 

 

StianFossum_16_SiljeStenklov.jpg
(Photo: Silje Stenkløv)
 

Intervju med Stian Fossum / Promo

 

Det er absolutt siste mulighet å få oppleve BLACK SABBATH i Norge under årets Tons of Rock og BLACK SABBATH er utvilsomt det aller største trekkplasteret under årets festival. Hvordan tror du dette blir og hvilke låter håper du vil bli spilt?

Med størrelse kommer fallhøyde. Jeg skal være den første til å innrømme at jeg ble småsvett da jeg så de tidlige opptakene av Ozzy, men etter at han ble kvitt et halsproblem, så låter det meget bedre, og nå tror jeg vi får et Sabbath-show verdig det vi vet at de fortsatt kan. Av låter det i teorien er mulig at de spiller, håper jeg på Under the Sun/Every Day Comes and Goes, Lord of this World, Wheels of Confusion/The Straightener, Tomorrow’s Dream og After Forever. Jeg har en enorm forkjærlighet for «mid Ozzy era», selv om det jo er så mye gull å ta av.

Alice Cooper og Megadeth gjør sine eneste konserter i Norge i år under Tons of Rock. Begge er to legendariske band med flust av fans i Norge. Både Alice Cooper og Dave Mustaine er godt slitne frontmenn, men man regner vel med at de fortsatt kan få i gang rockefoten hos de aller fleste. Eller hva tror du?

Selvsagt! Alice Cooper er en stor favoritt hos ledelsen, og vi forventer intet annet enn et legendarisk show fra the grand old man. Megadeth har jo allerede turnert over et halvtår med Dystopia når de kommer til oss, og der sitter nok ting som hånd i hanske! Som Mustaine selv sa, det er alltid moro for de å komme til Norge, med Dave Ellefsons norske røtter, og både vi og de gleder oss noe veldig.

SIXX:AM med Nikki Sixx kjent fra Mötley Crüe i spissen. Jeg har sett igjennom diverse setlister fra tidligere konserter og der er det ikke mye Mötley Crüe låter å finne gitt. Tror du folket forventer eller håper at bandet spiller en eller to låter fra Mr Sixxs gamle band?

Ut fra tilbakemeldingene fra Tons-publikummet står Sixx:A.M. fjellstøtt på egne bein, så fraværet av Mötley kommer neppe til å gi varige mén for noen. For de som så Mötley Crüe for eksempel på Sweden Rock sist, så var det vel større sjanser for at DET ga traumer.

Behemoth skal spille hele The Satanist, et genierklært album det lukter svidd av under sin konsert på festningen. Jeg selv har et veldig økonomisk usunt forhold til både skiva og bandet. Hvordan er det hos Stian? Er dette en skive som har falt i smak? Har du den på vinyl og i så fall i hvilken farge?

Haha! Da har nok du brukt penger for oss begge der. Behemoth er et maskineri som er så velsmurt og nøyaktig, i likhet med flere andre polske death metal band, at de appellerer mer til musikeren enn samleren i meg. Men de som har sett Behemoth før, slik som du og jeg har mange ganger, vet at det er bare å ta med seg kammen, for her blir det bakoversveis!

Europe og Ghost kan man heller ikke glemme. 2 store band fra Sverige der et er kjent for å være kjent mens det andre gjemmer seg bak masker og maling. Hva er ditt forhold til disse to bandene?

Jeg må nok si jeg foretrekker de med mest sminke, men Ghost er også bra! Hahaha! Neida, for å være seriøs: Europe har jo aldri vært bedre. De par siste platene har tatt bandet tilbake til kilden, og det er mye sen 70-talls rock og hardrock å spore. I tillegg slutter de jo aldri å levere live. Men jeg er jo også uenig i at de er mest kjent for å være kjent. Jeg skal love deg at det ikke var lett å slippe unna The Final Countdown da jeg var guttunge. Det var full krig mellom den og Master of Puppets da vi var på leirskole. Den gangen foretrakk jeg Metallica, men om en dømmer etter nytt materiale fra begge banda i dag, så er rollene byttet om. Ghost er jo et kapittel for seg selv. Vi starta jo Devil omtrent samtidig, og en kan jo si ting dro i veien i forskjellig tempo, haha. Men det er ingenting å si på det. De blander catchy poprock og mystisk staffasje i en miks som har vært en innertier siden Alive I. Det ble nærmest et folkekrav at vi måtte hente de inn igjen til Tons, og vi må jo innrømme at vi i organisasjonen ikke hadde noe mot nettopp den reprisen.

Hva med Raga Rockers og Rival Sons? Er dette band du har noe særlig forhold til?

Ja erru gæærn! Kan ikke være fra Vinger uten å ha blitt merket av Raga Rockers. De og Jokke var soundtracket til mange skoleball, strandfester og spying i gamle Asconaer, sammen med Slayer og George Thorogood. Det er vel ca 25 år siden jeg var med og arrangerte min første konsert med de også, så de er det alltid gøyalt å få med seg. Spesielt Maskiner i Nirvana og Forbudte Følelser vil jeg trekke fram som STORE norske klassikere. Rival Sons kjenner jeg også godt til. De har jeg fulgt siden de første Oslo-konsertene deres på Blå og Parkteateret for snart fem år siden. Steintøff rock ‘n’ roll som jeg drar fram og hoverer hver gang en eller annen noldus på fest proklamerer at rocken er død.

Det er også en del godbiter nedover i listene som garantert vil skape fest. Jeg tenker sånn akkurat nå på band som Havok, Mork, MGLA, Nekromantheon og ikke minst Red Harvest som rett og slett knuste under Blastfest. Hvis du får tid, er dette band du skal få med deg og er det andre godbiter av de litt mindre banda du kunne tenkt deg å ha på denne lista?

Jeg og kona er i tillegg til at jeg driver med promo, fullt opptatt med sosiale medier der nede, så jeg kommer til å se skrekkelig mange band. Og det er alltid bra! Tid nok til «utenomfest» blir det merkelig nok uansett. Av de litt mindre profilerte jeg gleder meg til, er selvsagt MGLA (black metal), mine venner i Below (svensk doom), Les Punx (pop/punk) og The Carburetors, som siden starten har appellert noe grønnjævlig til den harry rock ‘n’ roll-siden av meg. Å få et returnert og vitalt Red Harvest på plass er jo også helt vanvittig kult. The Dogs blir kanon, Nekromantheon kommer til å børne av gårde, etc. Får ikke blitt feil det her!

De fleste har sikkert fått med seg at dere har et fantastisk forhåndssalg av billetter i år. Er det fortsatt mulig å skaffe seg billett til moroa? Og er det fullt på campen?

Campen er enorm, så vi blir tom for billetter før campingplass, trur je. Det er fortsatt mulig å se alle banda, men da må en skyndte seg å kjøpe tredagerspass. Disse begynner å snike seg nedover på «noen hundre»-tallet, og når en vet hvor svært området er, så kan alle tenke seg hvor avsindig mye publikum det blir. Vi er allerede i ferd med å runde 20.000 mennesker gjennom portene, og det er gode sjanser for at vi blir utsolgt.

Tons of Rock er en utendørsfestival og ute kan det bli litt mer vær enn ønskelig. Hvor sårbare er dere for dårlig vær? Hvor dårlig må være bli før det skaper problemer?

Været får en ikke gjort noe med. Men ta gjerne med en bitteliten paraply så ikke ølen blir for utvannet!

 

AliceCooper_15.jpeg
ALICE COOPER

 

 

Pil.gif

 
 

LITT INFO OM FESTIVALEN

 

Tickets.gif

Billetter:

3 DAGERS FESTIVALPASS: NOK 2320,-
2 DAGERS HELGEPASS: NOK 1505,-
DAGSPASS TORSDAG:
UTSOLGT
DAGSPASS FREDAG:
NOK 830,-
DAGSPASS LØRDAG:
NOK 830,-

 

 

TMF_hotel.jpg
Overnatting:
 
 Det begynner å bli lite hoteltilbud igjen i Halden, men festivalen har egen festivalcamping med god plass.
 
 

 

 Program:

 
TonsOfRock_Bands_16.jpg
 
 
 
 
Pil.gif