REBAELLIUN – The Hell’s Decrees

REBAELLIUN – The Hell’s Decrees

Rebaelliun var det aller første brasilianske death metal bandet jeg hørte. Deres «Annihilation» fra 2001 står fortsatt som en bauta i vinylsamlingen min og er utvilsomt Brasils mest brutale death metal skive noensinne. Bandets debut «Burn the Promised Land» er heller ikke så dum. Deres kompiser i Krisiun har levert noen gode skiver, men ingen som helt kan måle seg med «Annihilation». Husker jeg ble skikkelig lei meg da nyheten om at bandet var oppløst kom i 2002. Husker også at jeg ble skikkelig skeptisk da nyheten om en reunion kom i fjor.

Nå er reunionalbumet klart og her kommer dommen.

Man kan fronte denne skiva på to måter. Enten bruker man «Annihilation» som mal eller så gjør man det ikke. Bestemmer du deg for at «Annihilation» er malen, da er jeg redd for at «The Hell’s Decrees» ikke får den ros den fortjener, derfor har jeg valgt å ikke ta utgangspunkt i «Annihilation» og heller se på denne skiva som en ny start for Rebaelliun.

Hele skiva er en brutal kruttklump. Dog, noe kjedelig. Det hederlige unntaket er åpningslåta «Affronting the Gods», som er en fryktelig god brutal death metal låt. Hadde hele skiva vært sånn, hadde dette vært en solid kandidat til årets album. Det er et og annet øyeblikk her og der også, men i det store og hele litt kjedelig.

Jeg ser for meg at fan av Krisiun vil digge store deler av denne skiva. Selv spiller jeg «Annihilation» resten av uka.

https://www.facebook.com/Rebaelliun

http://www.hammerheart.com/