DIVIDED MULTITUDE på bybesøk (12/2)

DIVIDED MULTITUDE på bybesøk (12/2)

 

Trondheim – Good Omens
 

Fredag 12. februar 2016

 

DIVIDED MULTITUDE

 

C.C. NOK 100,-

20 år leg plikt

 

Billetter kjøpes i døra

Facebook Event

 

(Konsertstart kl 22:00)

Divided Multitude er aktuelle med sitt nye album "Divided Multitude", og starter turnerunden på Good Omens førstkommende fredag. Med nytt album i bagasjen, er det duket for en heidundrende aften med både nytt og gammelt materiale.

Eternal Terrors Leif Neverdahl hadde følgende å si om det nye albumet:

Drar stadig frem «Feed On Your Misery» fra 2013, en fest av et prog-metal album, og var derfor rimelig spent på hva Trønderbataljonen hadde i ermet i sitt eget 20-års jubileum. At det skulle bli et av de mer rolige sporene Divided Multitude har kommet opp med som skulle bli favoritten var nok kanskje en liten overraskelse, men det ble nå engang slik. «Proud» kommer midt inne i albumet, et fint avbrekk til den barske progmetallen gutta normalt serverer akkompagnert av Sindres sjelfulle og kraftige røst. Her er det imidlertid Eskild bak keyboardet som synger, sammen med selveste Brian Ashland fra Shadow Gallery. Tankene ledes umiddelbart hen mot Queensrÿche, og dette legendariske bandets storhetstid. En fantastisk vakker sang, hvor håret reiser seg på armene.

Nå er dette absolutt ikke eneste høydepunktet på et riktig så solid album, her er det nemlig partier som fenger på rekke og rad. Jeg har nevnt det tidligere, Divided Multitude er i en klasse for seg selv når det kommer til åpning på låter, de har en egen evne til å få det til å fenge umiddelbart, hør bare på «Only For You», «Sacrificed», «Redefined» og nevnte «Proud». Det holder selvsagt ikke bare å åpne sterkt, man må også fullføre hele løpet ut. Ingen fare, her er melodier, refrenger, solospill og vokal som river skikkelig, stødig styrt av bass og trommer. Må trekke frem Sindre på vokal igjen, her er en mann som virkelig tilfører bandet noe ekstra, hvem gidder å høre på band med samme vokalisten som 100 andre band, gi meg heller en kar med egenart og tyngde, noe Sindre har i bøtter og spann. Kudos også til gitarhelt Christer, som serverer ene herlige soloen etter den andre, spill høyt, spill HØYT! Divided Multitude svikter ikke, og har du noe som helst forhold til prog-metal, gamle eller nye helter, så sjekker du ut denne og resten av diskografien ved første og beste anledning.

https://www.facebook.com/DividedMultitude/