OBSCURA – Akroasis

OBSCURA – Akroasis

Obscura har siden de slapp sitt debutalbum «Retribution» i 2006 hatt en rimelig stødig plass her i heimen. God teknisk deathprog med enkelte innslag av det litt mer melodiøse. «Retrubution» var bra, andreskiva «Cosmogenesis» var ikke helt der oppe, mens deres forrige album «Omnivium» er det foreløpige høydepunktet fra tyskerne. Nå i februar kommer endelig skive nummer fire og forventningene er der.

Det første som slår meg etter å ha hørt på skiva mye den siste uka, er at det er de roligere og avslappende låtene som har satt seg best. Det er også disse jeg liker best på skiva og det er dem jeg har lært meg. Litt skremmende tanke at det har blitt slik, men det er nå sånn. Jeg synes ikke de mer tekniske death metal låtene er så fordømt bra heller og jeg er nå veldig usikker på hvilken retning Obscura har tatt. Det er fortsatt noen jækla bra partier her og der og det forsvarer at bandet fremdeles kan kalles et death metal band. Men det er mye som ikke er death metal her, og…ja. Er spent på hva de finner på til neste gang.

Skiva er veldig variert. Noen er knallbra mens andre ting ikke helt er hva du forventer av et death metal band. For eksempel låta «Ode to the Sun», det er en her og der låt. Begynnelsen er knall, koringen helt på bærtur og mellompartiene greie nok. Jeg hopper gjerne over den når jeg spiller skiva, som for øvrig reddes litt av disse enkelte partiene jeg nevnte lenger oppe og mye god vokal. Men teknisk death metal skal ikke behøves å reddes av god vokal. Den femten minutter lange sistelåta «Weltseele» er kanskje skivas beste låt og etter som det er mange forskjellige partier her, oppsummerer nok den hele skiva, kanskje bortsett fra koringen og de übermelodiøse partiene som dukker opp innimellom på de fleste av de øvrige syv låtene. Bandet kunne med hell ha unngått en del av disse der-partiene.

Avslutningsvis må jeg dessverre si at dette er et lite steg tilbake for Obscura. Skal jeg ta frem noen av skivene deres i fremtiden, blir det nok fortsatt «Omnivium» som vil få mest spilletid.