Listening party: ULVER – ATGCLVLSSCAP

Listening party: ULVER – ATGCLVLSSCAP

ULVER slipper sitt trettende studioalbum den 22. januar. Vi feirer plateslippet med listening session i andre etasje på Good Omens i Trondheim. Vi starter moroa klokken 20:30 presis og dette er den første av i alt tre album (Ulver, Megadeth & Borknagar) vi presenterer denne kvelden.

 

Pil.gif

 

ULVER

ULVER_NOVEMBER_2015_1_medium.jpg

Ulver er et norsk eksperimentelt band som startet som et folk/black metal-band i 1993. Senere har de gått over til å lage industrial metal og elektronisk musikk. Ulver ble stiftet av Kristoffer «Garm» Rygg, kjent fra bl.a. Arcturus og Borknagar. Musikerne var bare i tenårene da de startet. De to andre nåværende gruppemedlemmene er Jørn H. Sværen og Tore Ylwizaker.

Ulver kan på mange måter sies å ha vært et foregangsgruppe for flere forskjellige sjangere, selv om de aldri har blitt kommersielt akseptert. At de hadde sitt utspring i det norske black metal-miljøet la grunnlaget for stilen gruppen hadde på de tre første platene sine. Gruppens tredje plate var Nattens Madrigal. Det meste av Ulvers musikk har en mørk og dyster stemning over seg.

I 1998 ga Ulver ut albumet Themes From Willian Blake’s The Marriage of Heaven and Hell, et epos over to timer bygget på diktet Giftermålet mellom Himmel og Helvete av William Blake. Garm har ved flere anledninger referert til Blake og skal være veldig inspirert av verkene til dikteren.

Ulver har hele tiden beveget seg i en mer og mer elektronisk retning. Det store bruddet kom i 1999/2000 da de ga ut Metamorphosis EP og Perdition City som hadde et mye større electronica-preg over seg enn de tidligere platene. Blant fansen ble det uttrykt både glede og forargelse over det musikalske hamskiftet, noe fansen etter hvert ble vant til ettersom de måtte venne seg til det faktum at Ulver er en gruppe som alltid forandrer seg.

I de siste årene har Ulver laget filmmusikk for de tre norske filmene "Svidd neger", "Salto, salmiakk og kaffe" og "Uno", i tillegg til den svenske kortfilmen "Lyckantropen".

 

Ulver_coverart_16.jpg
ULVER
"ATGCLVLSSCAP"

Release: 22. januar 2016

House of Mythology

1. England’s Hidden
2. Glammer Hammer
3. Moody Stix
4. Cromagnosis
5. The Spirits That Lend Strength Are Invisible
6. Om Hanumate Namah
7. Desert/Dawn
8. D-Day Drone
9. Gold Beach
10. Nowhere (Sweet Sixteen)
11. Ecclesiastes (A Vernal Catnap)
12. Solaris

 

Pil.gif
 
 

KOMMENDE KONSERTER

 

Det er ingen planlagte konserter med Ulver i Norge.

 

Pil.gif

 

LISTENING PARTY

 

Ulver_coverart_16.jpg
ULVER
"ATGCLVLSSCAP"

Good Omens
2. etasje
Trondheim

 
22. Januar 2016
 Kl 20:30
 
 

 

Pil.gif
 

 

SPONSORER

 

Good Omens

Eternal Terror Live