SANZU – Heavy over the Home

SANZU – Heavy over the Home

Australske Sanzu er et nytt metalband som med sitt debutalbum «Heavy over the Home» har beveget seg inn i Gojiras musikalske verden. Med en herlig blanding av tung death metal, litt metalcore, masse groove og stemning, variert tøff vokal, noen overraskelser og ti velproduserte gode låter overbeviser de veldig. Kan best sammenlignes som en sint og enklere lillebror av Gojira.

Siden Sanzu oppholder seg i samme gata som Gojira, la oss holde oss til det nabolaget. Der Gojira beveger seg inn i sin mer komplekse verden, tar Sanzu turen inn i den delen av musikken som grenser til hardcore. Innimellom er de over grensa, men pga at vokalen ikke er av den typiske skriketypen, merkes ikke dette så veldig godt. Variasjonen i låtene og partiene i låtene er stor, men ikke i nærheten av det Gojira bedriver med.

Hvordan Sanzu er som liveband, gjenstår å finne ut. Sammenligningsgrunnlaget i denne anmeldelsen er jo Gojira og de er kjente for å både gjenskape sine låter til det perfekte i en livesetting og innimellom gjøre låtene enda bedre fra scenen. Skal Sanzu holde tritt med sine franske forbilder, må de overbevise stort.

Sanzu er kanskje litt tøffere all over enn Gojira, men fan av «From Mars to Sirius» bør glede seg mye og lenge av denne skiva.