Norge rundt med DUMDUM BOYS

Norge rundt med DUMDUM BOYS

 

Norge Rundt med

 

DUMDUM BOYS

 

03.12 – VOSS – Park Hotell Vossevangen
04.12 – BERGEN – USF Verftet
05.12 – SKIEN – Ibsenhuset

09.12 – ÅLESUND – Terminalen Byscene
10.12 – TRONDHEIM – Byscenen
11.12 – TRONDHEIM – Byscenen
12.12 – HELL – Scandic Hell Amfi

17.12 – OSLO – Rockefeller
18.12 – OSLO – Rockefeller
19.12 – OSLO – Rockefeller

 

DumDum Boys fra Trondheim er et av de mest sentrale bandene i norsk rockehistorie, og er også kjent som en av de fire store i norsk rock. Bandet oppstod i 1979 under navnet Wannskrækk og var i starten et punkband. Etter at den første vokalisten fikk sparken, ble Per Øivind Houmb («Prepple») hentet inn som erstatter av kompisene Kjartan Kristiansen (gitar) og Persi Iveland (bass)

Dumdum Boys albumdebuterte med et brak med "Blodig Alvor (NaNaNaNa)", og fulgte opp med ikke ukjente "Splitter Pine" i 1989. På 90-tallet fulgte albumklassikere som "Pstereo", "Transit" og "Ludium" for å nevne noen. Bandet tok en velfortjent pause i 1998, og dukket ikke opp igjen før i 2003. Da for å spille for et utsolgt Norwegian Wood – en konsert som fikk en sekser i Dagbladet.
I 2006 kom comeback-skiva "Gravitasjon" til overveldende mottagelse av både presse og publikum, og siden har suksessrike "Tidsmaskin" (2009) og "Ti Liv" (2012) sett dagens lys.

Dumdum Boys er musikkhistorisk og salgsmessig Norges største rockband noensinne !

 

http://www.dumdumboys.no