SMITTEVEIEN GJENNOM NORGE når Trondheim (27/11)

SMITTEVEIEN GJENNOM NORGE når Trondheim (27/11)

 

Trondheim – Brukbar/Blæst
Fredag 27. november 2015

 

Terratur Possessions
presenterer:

 

SMITTEVEIEN GJENNOM NORGE

 

TUSMØRKE

+

DØDSENGEL

+

Ole Jørgen Benedictow


C.C. NOK 200,-

20 år leg plikt

 

I år er det 666 år siden byllepesten tok livet av to tredeler av befolkning i Norge. I 1349 spredte svartedauen seg over hele landet og folk sto maktesløse ovenfor en farsott de ikke forsto. Var det Gud som straffet folket? Hva skulle man gjøre for å beskytte seg og sine? Hvordan kunne sjelen reddes når sykdommen slo til? Det går ennå gjetord om denne mørke perioden i Norgeshistorien.

På pestturné gjennom Oslo, Bergen og Trondheim markeres dette makabre jubileumet av prof. emer. Ole jørgen Benedictow, bandet Tusmørke og utvalgte gjester per by.

OLE JØRGEN BENEDICTOW

Professor emeritus Ole Jørgen Benedictow er middelalderhistoriker og pestekspert med flere bøker om emnet på utgivelseslisten. Før konsertene holder han foredraget «Ars Moriendi- En 666-årsmarkering av svartedauen».

TUSMØRKE

Tusmørke spiller mørk psykedelisk folkrock og har gitt ut flere plater siden debuten i 2009. Under pestturnéen vil de bl.a. fremføre et spesialkomponert halvtimes verk om svartedauen kalt «Sankt Sebastians Alter». Besetningen forsterkes her av Øystein Bech Gadmar som spiller på middelalderinstrumentet dreielire, tussefløyte og deklamerer på latin. Alle konsertene blir tatt opp og danner grunnlaget for en fremtidig live-plate.

DØDSENGEL

I Trondheim markerer Tusmørke og prof. emer. Benedictow dette makabre jubileet sammen med Dødsengel, et band av internasjonal størrelse innen Black Metal-verdenens undergrunn. Bandet, som er kjent for sine estetiske sceneshow med kapper og det hele, vil presentere to nye låter fra deres kommende fullengder i tillegg til eldre materiale. Sammen vil de skape en divers, djevelsk og atmosfærisk seanse med foredrag og konserter, en unik blanding av Folk, Prog, Rock, og Black Metal.