GRAVE – Out of Respect for the Dead

GRAVE – Out of Respect for the Dead

Ola Lindgren og hans Grave var med og startet den svenske death metal bølgen på slutten av 80-tallet og bandet må nesten regnes som en institusjon. 27 år etter bandets fødsel er de nå klare med sin ellevte fullengder. Tittelen på skiva er «Out of Respect for the Dead» og dette er en old school death metal skive med en litt moderne touch. Ni låter på drøyt 48 minutter er greit mye musikk for pengene og siden dette er Grave, vet du hva du får.

Som helhet virker skiva mer kjedelig enn hvis man deler den opp i låt for låt. Samtidig er dette er ei veldig ujevn plate. På sitt beste er den nært opptil en sekser, men det er kun på førstelåta «Mass Grave Mass» og på tittelsporet at kvaliteten er høy nok til toppscore. Noe lavere score oppnås på skivas to siste låter, «Trail of Ungodly Trades» og den nesten 10 minutter lange «Grotesque Glory». De øvrige fem låtene er fra middels pluss og nedover til den noe svake andrelåta «Flesh Before My Eyes». Riffene er noe like på en del av disse svakere låtene og det gjør dem litt kjedelige.

Om dette er Grave på sitt beste pr dags dato, skal jeg ikke utale meg om. Men den er bedre enn mye av det andre som kommer ut om dagen. Helt top notch er den som sagt ikke, men absolutt verdt å skaffe seg.

https://www.facebook.com/GraveOfficial/

http://www.centurymedia.com/