RED HOT CHILI PEPPERS til Roskilde 2016

RED HOT CHILI PEPPERS til Roskilde 2016

Red Hot Chili Peppers till Roskildefestivalen

Red Hot Chili Peppers kommer tillbaka till Roskildefestivalen i samband med att de ger ut ett nytt album 2016. Konserten blir bandets första i Danmark på fem år.

 

De har sålt över 80 miljoner album globalt och är invalda i Rock and Roll Hall of Fame.

 

2016 kommer de sexfaldiga Grammy-vinnarna tillbaka med ett efterlängtat nytt album. I samband med det bjuder Roskildefestivalen för första gången på nio år in Red Hot Chili Peppers att befästa sin status som legender, på Orange scen.

 

Amerikanska Red Hot Chili Peppers är berömda för sin banbrytande genreblandning av funk, hårdrock och hip hop, och för inflytelserika hits som "Give It Away", "Scar Tissue", "Under the Bridge" och "Californication".

 

På scenen är det tighta och akrobatiska bandet beryktade för sina galna shower, och bandets senaste konsert i Danmark 2011 framkallade kritikerhyllningar som "galet medryckande" och "vitalt och aktuellt".

 

Roskildefestivalens programchef Anders Wahrén har följande att säga om släppet:

 

"Vi har väntat riktigt länge på att höra något nytt från Red Hot Chili Peppers, och ryktena om att de ska komma tillbaka har surrat länge. Så vi blev oerhört glada när vi fick veta att det är allvar nu. De kommer med helt nytt material 2016 och vi har fått veta att bandet är riktigt suget på att komma ut och leverera igen, och befästa sin status som legender på scen. Så vi har höga förväntningar och ser fram emot en alldeles rödglödgad energifest på Orange scen, fullproppad med både nya och klassiska låtar från hela karriären."

 

Red Hot Chili Peppers håller just nu på att spela in sitt 11 studioalbum, som släpps 2015. Albumet är det första sedan I’m With You från 2011 och spelas in i samarbete med superproducenten Danger Mouse.

 

Red Hot Chili Peppers har tidigare spelat på Roskildefestivalen åren 1996, 2002 och 2007.

 

Ca 175 namn från världens alla musikaliska hörn och viktklasser spelar på nästa års Roskildefestival.

 

Roskildefestivalen har tidigare släppt namn som Action Bronson, Mac DeMarco och Courtney Barnett till festivalen 2016 och snart kommer ännu fler bandsläpp.

 

Roskildefestivalen äger rum mellan lördagen den 25 juni och lördagen den 2 juli 2016.

 

Biljetter till Roskildefestivalen börjar säljas den 17 november.

 

 

Roskildefestivalen arrangeras av frivilliga eldsjälar och är 100 % ideell. Allt överskott doneras till kulturella och välgörande ändamål av Foreningen Roskilde Festival. Sedan starten på 1970-talet har Roskildefestivalen dragit in över 225 miljoner kronor till donation.