8 NYE BAND TIL TONS OF ROCK!

8 NYE BAND TIL TONS OF ROCK!

8 NYE BAND TIL TONS OF ROCK!

Behemoth med et veldig spesielt show, de norske rockelegendene Raga Rockers, viking metal gudene i Amon Amarth og Nikki Sixx fra Mötley Crüe sitt Sixx:A.M. er blant artistene som nå offentliggjøres til Tons of Rock som avholdes på Fredriksten Festning i Halden 23. – 25. juni 2016.

Så langt har billettsalget til Tons of Rock vært fantastisk, og det kun basert på de to første årenes fantastiske gjennomføring, og det inntil nå eneste annonserte bandet, nemlig et revitalisert og enormt slagkraftig Black Sabbath, som legger turen innom Fredriksten Festning på avskjedsturneen sin.

Nå slipper vi åtte nye band, og kvaliteten og spennet på sjangere er etter vårt skjønn hentet rett fra øverste hylle, og vi regner med at artistene nok en gang faller i god jord på et kvalitetsbevisst, men takknemlig, Tons of Rock-publikum.

Behemoth fra Polen har i flere tiår finpusset sitt teknisk imponerende death metal-maskineri, og blitt et av de, om ikke det, største i sjangeren. Som en helt spesiell gest til Tons of Rock kommer Behemoth og fremfører det svært kritikerroste 2013-albumet «The Satanist» i sin helhet!

Raga Rockers trenger knapt noen introduksjon i Norge, men med et tributealbum der 137 av Norges beste artister tolker Raga-klassikere, så vil Raga Rockers befeste sin posisjon som en av de fire store, og rockeslagerene kommer til å hagle når Michael Krohn og co inntar Fredriksten Festning

Sixx:A.M. blir Nikki Sixxs hovedprioritet nå som Mötley Crüe kaster inn sminkeboksen, og det er ikke uten grunn. Tre album har allerede gitt Sixx:A.M. en solid fanbase, og det er mange som har ønsket seg Mötley-bassisten til Tons of Rock. Môtley er historie, Sixx A.M. tar arven videre!

Amon Amarth har nærmest på egen hånd blåst ny liv i sjangeren viking metal, og dette ser ikke bare rått ut, men det ER tvers gjennom rått. Svenskene er blant de hardest arbeidende metalbanda som finnes, og regnes i dag som et av de aller heteste navna innen metal. Dette blir barskt!

Converge er en av gudfedrene innen metalcore, og har eksistert lenger enn sjangeren. Med utspring fra punken er kvartetten fra Massachussets ansett for å være et av de mest innovative og grensesprengende bandene innen metal, og nå kommer de til å sparke fra seg noe alvorlig i Norge i juni!

Leprous har etter hvert vokst seg ut av Norge, og er i dag blant de aller mest spennende bandene innen progressiv ekstrem metal. Bandet har tidvis vært like kjente som backingbandet til Ihsahn, men de står minst like støtt på egne bein, og med intet mindre enn seks album i sekken, kommer vi til å bevitne noe av det mest imponerende du finner innen ekstrem metal i dag.

Bodies er 80% norsk og 20% engelsk, og består blant annet av folk fra Amulet og Skambankt/ Kaizers Orchestra. Bandet er ubeskrevet som sådan, men det er ikke musikken de skal framføre. Her blir det Sex Pistols for alle penga, og med fokus på historiens mest berømte og beryktede album Never Mind the Bollocks, blir det en herlig stund med punk på sommerens festival.

Below fra Sverige bærer arven fra Candlemass med glans, og bandet ble snappet opp av selveste Metal Blade nesten før de var ferdig med første øving. Med tungt driv, kombinert med fantastisk vokal og nydelige gitarharmonier, er svenskene snart ute med oppfølgeren til sin flotte debut «Across the Dark River», og doomdance kan øves inn!

 

Foreløpig program:

 

Torsdag 23. juni:

Black Sabbath

Raga Rockers

Leprous

 

Fredag 24. juni:

Sixx AM

Converge

Below

 

Lørdag 25. juni:

Behemoth

Amon Amarth

Bodies

 

Utvalgte sitater:

Fra ledelsen i Tons of Rock:

« Responsen på annonseringen av Black Sabbath var helt fantastisk. Billettsalget knuser alle rekorder, og vi opplever et vanvittig trøkk på Tons of Rock. Nå er vi klare med 8 nye strålende godbiter for folket. At Behemoth kommer og fremfører sitt store mesterverk «The Satanist» på Fredriksten Festning vil jo bli magisk, at Nikki Sixx nå kommer på besøk med Sixx:A.M. og at vi har landet band som Amon Amarth, Raga Rockers og Converge viser at 2016 blir et historisk år for Tons of Rock. Vi er utrolig stolte av de første 9 bandene, og gleder oss stort til å kunne presentere mer enn 30 band til fremover"

  • Jarle Kvåle, Bookingansvarlig Tons of Rock

 

Andre sitater:

 

"Norway! It’s always a great privilege to play in your country! We are using this next opportunity playing at Tons of Rock Fest to play the entire "The Satanist" album from start to end and more! Expect the best! We are already counting days! We are bringing THE biggest Behemoth show you have experienced!»

  • Nergal, Behemoth

 

"Converge tok oss med ut på vår første Europaturné og vi har vært en runde med de i USA. Kurt Ballou har produsert, mikset og tracket begge våre album i sitt studio og dette er en sjukt kul booking av Tons Of Rock. Converge er kanskje et av verdens råeste liveband og de har vært våre turné-mentorer som vi har lært utrolig mye av."

  • Bjarte Lund Rolland, Kvelertak

 

"Kulturhistorien er full av tall. Fab Four, Sweet Little Sixteen, Dirty Dozen. Favoritt-tallet mitt er six. Med stor "S" og dobbel X. Sixx. Nikki Sixx. Mannen og myten. Det er en grunn til at jeg døpte min førstefødte etter ham. Sjekk ut hvorfor på egen hånd." 

  • Dan Thunderbird, Backstreet Girls

 

«Det er en stor glede å meddele at vi har blitt bekreftet til Tons of Rock 2016, sammen med blant annet selveste Black Sabbath som da er ute på sin avskjedsturnè!»

  • Einar, Leprous

 

www.tonsofrock.no

www.facebook.com/tonsofrockfestival

www.billettservice.no