GOROD – A Maze of Recycled Creeds

GOROD – A Maze of Recycled Creeds

Det franske tekniske prog death bandet Gorod er for tiden aktuelle med sitt femte album. Vi har tidligere vært innom dem her i ET og da med deres forrige album «A Perfect Absolution». Jeg må innrømme at jeg har hørt veldig mye på denne skiva de siste dagene og uka og jeg er i alle fall enig med meg selv om at dette er knall saker. Teknisk prog death av superb merke. Det skjer mye hele tiden og gutta har flust med tøffe partier over hele skiva. Det er mye headbangervennlig og rockefotdrivende metal i tillegg til noen småjazza partier, kjappere partier med heftig driv, mer tekniske gitarpartier, blastbeats, growl i forskjellige varianter og en semiclean variant her som jeg er sikker på mange fan av Cynic og Obscura vil like. Noe er melodiøst, noe er det ikke, noe er på grensen til det lovlige og noe er på grensen til det falske. Det er både stor variasjon og en rød tråd i låtene på «A Maze of Recycled Creeds» og det er nesten umulig å ikke like dette. Jeg var obs på bandet fra før av og vil nok kalle meg selv en fan fra nå av. Fortsetter bandet som dette, vil de nå langt.