Listening party: VREID – Sólverv

Listening party: VREID – Sólverv

9. oktober slippes "Sólverv", den nye skiva til VREID. Dette er bandets syvende opus og vi er så heldige at vi kan feire skiva med et eksklusiv Listening Party under årets Trondheim Metalfest. Dette skjer i Sky Lounge på Scandic Lerkendal førstkommende lørdag og moroa starer allerede klokka 14:00.

 

Pil.gif

 

Sólverv

Vreid_15.jpg

Mellom majestetiske fjell ute ved den norske vestkysten, i enden av en dyp, smal fjord, ligger det landlige området Sogn. En region full av vill natur og dramatisk landskap. Her ligger også gården Kvåle, en av de mest kjente, historierike og velstående gårdene i regionen. Kvåle er et navn som har røtter så langt tilbake som 1184, en tid da lederen for sogns innbyggere Arntor kjempet for deres frihet i det som var Norges største slag til sjøs. Nesten tusen år senere samlet en gruppe unge menn seg på gården og skapte sin egen kult. Bundet sammen i blod og arv, omfavnet de sin historie og skapte sin egen verden. I 10 år var de kjent som Ulcus og Windir, og siden 2004 har de skapt kunst under navnet Vreid. Denne eventyrlige reisen har resultert i 6 album, brakt dem til 25 forskjellige land og nærmest 500 konserter.

Sent i 2013 tok bandet en pause fra å spille konserter. Det var full fokus på kreeringen av et nytt album. Bassist og låtskriver Hváll dro tilbake til familiens støl i avsidesliggende Sogndal hvor han skrev deres syvende opus "Sólverv". Albumet er på alle måter inspirert og formet av bandets arv, historie, blod, familie og det sterke båndet mellom bandmedlemmene. Gruppen samlet seg igjen i 2014, og tradisjon tro ble studio 1184 deres fangehull under utformingen og ferdiggjørelsen av bandets nye soniske beist. Vreid er et band som har kontroll over alle aspekt ved produktet. De gjennomfører eller er tungt involvert i alt fra innspilling og miksing til artwork, det visuelle, og setter opp sine egne konserter. Inkludert i den kreative prosessen er bandets uvurderlige samarbeidspartnere lyd maestro Helge Begntsen og visuelle trollmannen Kim Holm. "Sólverv" er en episk milestein for brigaden. Lyden på albumet er frisk og vital, med en tydelig historisk signatur. Tekstene på albumet er skrivet og sunget på bandets dialekt "Sognamål".

 

"Sólverv" er ikke bare nokk et Vreid album sier låtskriver "Hváll" – "dette er definisjonen av våre liv og vår arv. Vi har sterke bånd fra barndommen, og flammen brenner sterkere enn noen sinne. Vi streber etter det tidløse, og igjennom musikken mister vi oversikt over tiden"

 

Vreid_Solverv.jpg
VREID
"Sólverv"

Release: 9. Oktober 2015
Indie Recordings

1. Haust
2. Sólverv
3. Geitaskadl
4. Ætti sitt Fjedl
5. Når Byane Brenn
6. Storm frå Vest
7. Fridom med daudens klang

 

Pil.gif
 
 

KOMMENDE KONSERTER

 

22.10 – Folken – Stavanger – Norway
23.10 – Byscenen – Haugesund – Norway
24.10 – Hulen – Bergen – Norway

06.11 – Baroeg – Rotterdam – Netherland
07.11 – Damnation festival – Leeds – UK
08.11 – The Cavern – Exeter – UK
09.11 – The Garage – London – UK
10.11 – Divian Du Monde – Paris – France
11.11 – Kulturfabruk – Esch-Sur-Alzette – Luxemburg
12.11 – Club Cann – Stutgart – Germany
13.11 – Backstage – Munich – Germany
14.11 – Rock Club – Nova Chemlince – Prague – CZ
15.11 – K17 – Berlin – Germany
16.11 – Markethalle – Hamburg – Germany
17.11 – Musikhuset Posten – Odense – Denmark
18.11 – TBA
19.11 – Rockefeller – Oslo – Norway
20.11 – Gregers – Hamar – Norway
21.11 – Blæst – Trondheim – Norway

 

Pil.gif

 

LISTENING PARTY

 

Vreid_Solverv.jpg
VREID
"Sólverv"

Scandic Lerkendal – Sky Lounge
Trondheim

 
3. Oktober 2015
 Kl 14:00

 

Pil.gif
 

 

SPONSORER

 

Vreid

Indie Recordings

Trondheim Metalfest

Eternal Terror Live